Galerii: Haapsalu koolide õpilased osalesid töötubades

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 27

Reedene koolipäev oli Haapsalu põhikooli (HP), Haapsalu linna algkooli (HLA) ja Nikolai kooli (NK) õpilastele tavapärasest erinev, sest koolipingis istumise asemel said nad osaleda põnevates töötubades.

Algklasside õpilastele oli kolme kooli peale ühtekokku ettevalmistanud ühtekokku 46 töötuba, alustades esmaabiga Tiina Luhteri juhendamisel, lõpetades Brit Ojamu jooga töötoaga. Kuna töötubasid oli palju, ei õnnestunud lastel kõigis osaleda, seetõttu sai iga õpilane valida omale meelepärase. Iga töötuba kestis umbes 40 minutit.

Sarnaselt algklassidega osalesid töötubades ka 7.-9. klasside õpilased, kellele oli töötoad Haapsalu kolledžis, Lääne maakonna keskraamatukogus, Läänemaa ühisgümnaasiumis (LÜG) ja Haapsalu kutsehariduskeskuses (HKHK).

LÜGi töötoad olid jaotanud sügisel alustavate õppesuundade järgi. Majandussuuna õpitoas said põhikooli õpilased kuulda huvitavat loengut abiturientide Markus Lemberi ja Karel Nappuse esituses. Töötoa eest vastutanud geograafia- ja majandusõpetaja Imbi Raudkivi lisas, et kohale tulnuil on harukordne võimalus oma silmaga näha, kuhu on võimalik laiapõhjaliste majandusteadmistega jõuda. Nappus ja Lember on mitme idufirma omanikud. Lember alustab uut õppeaastat ühes Inglismaa tippülikoolis.

Sotsiaalsuuna õpitoas korraldas ühiskonnaõpetaja Kalle Lõuna noortele kuldvillaku. Lääne Elu külgaskäigu hetkeks oli Kuldvillakut mänginud kaks gruppi. Noored suutsid oma teadmistega Lõunat üllatada. Kui teises grupis olnud kogusid suhteliselt vähe punkte, siis esimese grupi noored olid väga nutikad ja teadsid vastuseid peaaegu igale küsimusele, rääkis Lõuna.

Ülejäänud kaks töötuba keskendusid humanitaarsuunale ning looduse- ja reaalsuunale.

Samal ajal oli HKHK ettevalmistanud kaheksa erinevat töötuba. Õpilased said kätt proovida müüri ladumises, magusate ja soolaste suupistete valmistamises ja piduliku laua katmises. Kutsehariduskeskuse töötubadest oli populaarseim Aile Nõupuu juhendatud fotograafia töötuba.

Hämar ruum pidi imiteerima fotostuudio tingimusi, kus prooviti kadreerida tootefotot. Õpitoa teises pooles tegid õpilased teineteisest portreefotosid. Elevust pakkus hetk, mil Lääne Elu fotograaf Arvo Tarmula läks kaamera ette ja soovijail oli võimalus korüfeed pildile jäädvustada. Hiljem pilte üle vaadates jätkus Tarmulal pildi teinud Haapsalu põhikooli 7. klassi õpilasele Cärolynile vaid kiidusõnu. „Hästi kadreeritud, silmad on lahti ja valgustasakaal õige,” kiitis Tarmula.

Kolledži töötoa temaatika oli „Loov eneseväljendus – kuidas õppida ennast paremini tundma?” ja keskraamatukogus „Leia oma allikas ehk kasulikud oskused vajaliku info otsimisel”.

Fotod: Arvo Tarmula

õpitoad1 õpitoad2 õpitoad3 õpitoad4 õpitoad5 õpitoad6 õpitoad7 õpitoad8 õpitoad9 õpitoad10 õpitoad11 õpitoad12 õpitoad13 õpitoad14 õpitoad15 õpitoad16 õpitoad17 õpitoad18 õpitoad19 õpitoad20 õpitoad21 õpitoad22 õpitoad23 õpitoad24 õpitoad25 õpitoad26 õpitoad27

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments