0

Narva kool tuli Nõva koolile nädalaks külla

Avatar

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Esmaspäeval sõitsid Narva Paju nimelise kooli 12 õpilast ja kaks õpetajat külla Nõva koolile.

Nädala jooksul külastavad Narva kooli 4.-9. ja Nõva kooli 4.-8. klassi õpilased tuntuid kohti Läänemaal. Nõva kooli eesti keele õpetaja Õnne Rüütel rääkis, et lastele meeldis väga kolmapäev, sest päeva temaatikaks oli loodus. „Lapsed külastasid Nõva looduskeskust ja tegid maastikul väikese matka,” rääkis Rüütel.

Neljapäeva oli planeeritud Haapsalu külastus. Kuni keskpäevani viibisid külalised Innovatsioonikeskuses Innokas, kus kõik said vastavalt oma fantaasiale tegeleda robootikaga. Pärastlõunal suundus grupp külastama raudteemuuseumi ja piiskopilinnust.

Märtsi alguses ootab Nõva kooli õpilasi vastuvisiit Narva. Suveks on planeeritud nädalane laager Peraküla rannas, kus Narva ja Nõva kooli õpilased ööbivad telkides ja läbivad niiöelda ellujäämisekursuse. „Neile õpetatakse lõkke tegemist, esmaabi andmist ja palju muud huvitavat, mida loodus pakub,” tutvustas Rüütel.

Koolide külaskäike ja väljasõite rahastab Sihtasutuse Archimedese noorteagentuuri projekt „noortekohtumised”.

Projekti eesmärk on soodustada Eestis elavate 11-16 aastaste erineva emakeelega noorte omavahelist suhtlemist, teineteisemõistmist ja arengut. Projekt viib kokku erineva kultuuritaustaga noori. 

Fotod: Angela Leppik

innokas1 innokas2 innokas3 innokas4 innokas5 innokas6 innokas7 innokas8 innokas9 innokas10 innokas11 innokas12 innokas13 innokas14 innokas15 innokas16 innokas17 innokas18 innokas19 innokas20 innokas21 innokas22 innokas23

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz