Keskerakond soovib pagulaspoliitika referendumit

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

oudekki loone

Reedel kogunenud Keskerakona juhatuse koosolekul arutati muude teemade hulgas ka Eesti pagulaspoliitika küsimust. Juhatus otsustas, et pagulaspoliitika küsimuses on vajalik korraldada referendum.

Referendumi küsimuse täpsema väljatöötamisega asub tegelema Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni töörühm Oudekki Loone juhtimisel.

„Pagulaspoliitika on tähtis küsimuseks, kus inimesed tahavad oma arvamust avaldada,” ütles Keskerakonna aseesimees Yana Toom, „oleme olukorras, kus valitsus ei suuda või ei taha rahvale pagulaspoliitikaga seonduvaid otsuseid selgitada ning üha enam on tekkimas hirmu, arusaamatusi ning segadust. Arvestades riigi siseseid sotsiaalseid probleeme — tööpuudust ja vaesust — on täiesti mõistetav, miks inimesed pagulasküsimusse sedavõrd emotsionaalselt suhtuvad.”

Juhatus andis riigikogu Keskerakonna fraktsiooni töörühmale ülesandeks analüüsida Eesti pagulaspoliitikat ning töötada välja ettepanek rahvahääletuse korraldamiseks selles küsimuses.

„Ootame, et töörühm jõuaks kuu aja jooksul tulemusteni ning pakuks välja rahvahääletuse teema — on see siis kvootide suurus või arutelu kvootide üle laiemalt,” lisas Toom.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments