Kullamaa keskkoolis andis tundi olümpiavõitja Gerd Kanter, lisatud galerii

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 11

 

Kullamaa keskkoolis oli neljapäeval eriline koolipäev – koolitunde tulid andma mitmed tuntud ühiskonnategelased ja oma ala asjatundjad. Päeva muutis eriliseks ka tõsiasi, et tavapärase kella 9 asemel algasid koolitunnid alles kell 18.

Kullamaa keskkooli huvijuht Riina Gilden oli ette valmistanud täiesti uudse tunniplaani, milles ei olnud klassikalisi õppetunde. „Keegi ei pidanud arvutama kolmnurga pindala,” ütles Gilden.

Tunniplaanist leidis 13 teemat: meedia, kitarrimäng, katsed, õpilasvahetus, stilistika, motosport, keskkonnakaitse, politsei, päästekeskus, arboristika, kodutunne, kokandus ja sport.

Kõige kuulsam külalisõpetaja oli olümpiavõitja Gerd Kanter, kes pidas sporditemaatilise tunni. „Kullamaa keskkooli direktor Meelis Välis oli Kanteri kunagine klassijuhataja,” paljastas Gilden saladuse, kuidas Kanter kooli meelitati.

Gildeni arvates oli üks huvitavamaid tunde politseiga. „Nad võtsid kaasa koera ja märulivarustuse, et mõnda olukorda õpilastele demonstreerida,” sõnas Gilden.

Arboristikast rääkis Heiki Hanso, kellel oli suur roll, et Orissaare jalgpallistaadionil kasvav tamm Euroopa aasta puuks valiti. Arboristitöö sisaldab valdavalt kõrgel oksterägastikus turnimist, koolilapsi siiski puulatva ei lubatud. „Ohutus ennekõike,” oli Gildeni konkreetne vastus.

Kõige kaugem külaline oli Uruguayst pärit vahetusõpilane Maria Pia Quintana Ponce.

Gilden rääkis, kuidas meediatundi pidanud riigikogulane Tanel Talve jutustas huvitava seiga ajast, mil ta oli koos Olaf Suuderiga „Reporteri” uudisteankur. „Kaameramees oli koos kaameraga ümber kukkunud ja palunud Suuderit appi, kuid Suuder sättis selle peale tähtsalt lipsu ja teatas, et tema on otse-eetris ega saa midagi teha,” meenutas Gilden.

Ebatraditsiooniline koolipäev koos külalistega peeti Kullamaa keskkoolis juba viiendat korda.

Fotod: Andra Salumaa

kullamaa11 talve kullamaa10 kullamaa08 kullamaa07 kullamaa06 kullamaa01 kanter kullamaa02 kullamaa03 kullamaa05

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments