Pangabuss tegi eile Läänemaal viimase tiiru

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

viimane pangabuss Virtsus

Neljapäeval seisis pangabuss Virtsu lasteaia köögi akende all viimast korda. EDUARD LAUR

Swedbanki pangabuss tegi neljapäeval Läänemaal viimase tiiru, sest uuest aastast hakkab bussi asemel kohapeal käima panga nõustaja.

Pangabuss käis Läänemaal neljas kohas: teisipäeviti  Noarootsi vallas Pürksis ja Kullamaal, neljapäeviti Virtsus ja Lihulas.  Virtsus käis pangabussis eile kuus inimest, Lihulas üheksa. Pangabussi juhi ja ühtlasi ka turvamehe sõnul nii palju inimesi tavaliselt käibki.

Enamasti käivad inimesed pangabussis oma makseid tegemas, aga bussis sai ka sularaha välja võtta ja sisse maksta ning internetipanga arvutit kasutada. Sularaha sissemaksevõimalust kasutavad mõned väikefirmad. Samuti on bussis nõustaja, kellelt saab oma rahaasjade korraldamiseks nõu küsida. Lihulas näiteks üks naine lootiski oma laenu asjus nõu saada.

Inimesed, kellega Lääne Elu vestles, ei osanud öelda, kuidas nad oma rahaasju uuel aastal korraldama hakkavad.  Kes arvas, et peab hakkama Haapsalus käima, kes lootis Lihula ja sotsiaaltöötaja peale.

„Praegu ei adu inimesed veel, mida pangabussi kadumine tähendab,” ütles Hanila vallavanem Arno Peksar. „See, kas midagi läks halvemaks, selgub mõne nädala pärast, kui on näha, kuidas nõustajaga asi sujub.” Peksari sõnul ei ole siiani keegi pangabussi pärast vallavalitsuse poole  pöördunud.

„Kui Eesti Post tooks Virtus pakiautomaadi ja Virtsus oleks ka raha sissemaksuautomaat, poleks häda midagi,” ütles Virtsu arenguselltsi juht ja kohaliku kogukonnaelu üks eestvedajaid Jüri Mõniste.

Eestis sõitis ringi kaks pangabussi: üks Põhja-, teine Lõuna-Eestis. Põhja-Eestis oli bussil kokku 24 peatuskohta, neist kaugeim oli Narva-Jõesuu.

Uuel aastal hakkab neis kohtades, kus varem käis pangabuss, käima nõustaja. Ka tema käib kaks korda kuus. Virtsus hakkab nõustaja kliente sadamahoones vastu võtma kaks korda kuus kolmapäeviti kl 13-14.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
töövõtja
8 aastat tagasi

Õige! Kasutame ainult sularaha, siis jäävad pangad nälga!!
võtame kasvõi läänes uuesti krooni kasutusele!!!

hmm
8 aastat tagasi

ja alles see oli kui pank rahustas ja suuresõnaliselt deklareeris kuidas pole muret et pangakontorid maalt kaovad, jäävad ju tublid pangabussid. Hea nali, eks. Seaduse järgi vist võib oma töötasu nõuda ka sularahas- tuleb sellele süsteemile tagasi minna.

Pets
8 aastat tagasi

Kes lahkub viimasena sulgeb jäädavalt ukse ja kustutab läänemaal “tule”?

Eesti+Vabaks.
8 aastat tagasi
Reply to  Pets

Kes, Kes??? Ikka pangad löövad Läänlastel lambid looja…