2

Tsahkna kinnitusel ei ole valitsus tülis

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

margus tsahkna f: merilin

Margus Tsahkna. MERILIN-KAUSTEL LEHEMETS

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Margus Tsahkna kinnitas intervjuus Eesti Päevalehele, et valitsus ei ole tülis ja lahendamata on vaid Euroopa Kontrollikoja liikme küsimus, mis on läinud arusaamatult poliitiliseks.

Tsahkna kinnitusel on Juhan Partsi näol tegu kompetentse Euroopa Kontrollikoja liikme kandidaadiga, kelle rahandusminister on esitanud, keda peaminister toetanud ja riigikontroll on heaks kiitnud.

"Küsimus ei ole selles, kas targem annab järele, vaid selles, et on arusaamatu, miks sotsid on Juhan Partsi ära blokeerinud," ütles Tsahkna. "Konkreetne etteheide on olnud, et ta hääletas kooseluseaduse puhul "valesti". Kas te kujutate ette teistpidist olukorda, et näiteks IRL oleks blokeerinud mõne teise kandidaadi sellepärast, et ta hääletas kooseluseaduse poolt? Sellisel juhul oleks praegu IRL-i kontori asemel kujundlikult öeldes suur pommiauk – avalikkus ei oleks seda kuidagi mõistnud," lisas Tsahkna.

Tsahkna kinnitusel IRL ei jonni, vaid on raske näha seost Juhan Partsi sisulise kompetentsuse ja tema ilmavaatelise tegevusega riigikogus. "Partsi sisulist sobivust ei ole keegi ju vaidlustanud. Pigem vastupidi, on öeldud, et ta on tugev kandidaat, et püüda näiteks Euroopa Kontrollikoja juhi kohta," sõnas Tsahkna.

"Tegelikult ei ole see ju eesti rahvale nii oluline küsimus. Igapäevane töö ju laabub. Näiteks sotsiaalkaitse valdkonnas jõustub 1. jaanuaril kaksteist suurt reformi, aga sellest ei ole üldse juttu," nentis Tsahkna. "Kahju, et hoopis sellest [Partsi kontrollikoja kohale sobivusest] on niisugune teema tõusnud," tõdes ta.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Uskmatu+Toomas.
Uskmatu+Toomas.

Kus seda tüli näete,see ainult väike kisma.Meil on tavaks,et enamus allub vähemusele ja praegu toimub peenhäälestus.Rõivas ise ütles.Kui see peenike häälestus valmis saab ei tunne sõber enam sõpra,kõik annavad kõigile.

Tont.
Tont.

Elu on poliitkas nàidanud,et nòrgem annab jàrele. Ja tegelikult ei valitse juba ammu Eesti ref,vaid vene sotsid. ?

wpDiscuz