6

Läänemaa kaunimate kodude omanikud said riigiministri tänukirjad

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Uuemõisa lossi valges saalis tänati täna Läänemaa kauneimate kodude omanikke, igast vallast teenis riigiministri Arto Aasa tänukirja kaks kodu.

Tänuüritusel sai presidendi kauni kodu auhinna kätte ka perekond Väli oma Noarootsi vallas, Dirhamis asuva kodu eest.

Lääne maavanema Neeme Suur nimetas kaunite kodude omanikke omamoodi saadikuteks. „Nii nagu kujundame oma kodu ja selle ümbrust, kujundame ka oma kodumaad. tahtsin teid tänada selle suure töö eest, mida olete oma kodudes teinud,” ütles maavanem.  

Eesti kodukaunistamise ühenduse juhatuse esimees Arvi Altmäe ütles, et kodukaunistamise konkursse on korraldatud 1997. aastast ja selle aja jooksul on presidendi poolt tunnustatud paartuhat Eesti kodu. Kodude kõrval on järjest hakatud tähelepanu pöörama ka muudele hoonetele nagu näiteks kortermajad, tööstusmaastikud või külasüdamed jms. 

Altmäe sõnul on paarikümne aasta jooksul, mil kodukaunistamise konkursse korraldatud, on pilt tundmatuseni muutunud. „Kui alguses vaatasime, et maja ümbrus oleks puhas, seal kasvaksid lilled ja väravaesine oleks korras, siis nüüd räägitakse juba targast kodust,” ütles ta. Altmäe sõnul ei tähenda tark kodu pelgalt energiasäästu, vaid ka seda, kuidas maja ümber on rajatud haljastus, mis kaitseb näiteks tuulekülma eest või et on kasutatud taimi, mille hooldamine on säästlik. 

 

Läänemaa 2015. aasta kauneimad kodud

Haapsalu linn

Perekond Tammesalu kodu Sambla tänaval

Perekond Suu kodu Uuel tänaval

Hanila vald

Perekond Raja kodu Salevere külas

Kinksi külaselts külaplatsi korrastamise eest

Kullamaa

Perekond Jõevee kodu Üdrumal

Enely Jõeoru kodu Kullamaa külas

Lihula vald

Perekond Tiitmaa kodu Tuudil

Perekond Merila kodu Pagasi külas

Martna vald

Perekond Lunevi suvekodu Enivere külas

Reet Jänese kodu Väike-Lähtrus

Nõva vald

Perekond Metsma kodu Nõva külas

Perekond Juhkami kodu Rannakülas

Ridala vald

Vallo Karileri kodu Vilkla külas

Ants Ale kodu Haeskas

Vormsi vald

Ragnar Ehatamme ja Mari-Liis Romanovi kodu Hullo külas

Perekond Rosenbladi kodu Rälby külas

 

Fotod Eduard Laur

Kodukaunistajad02. Eduard Laur Kodukaunistajad03. Eduard Laur Kodukaunistajad04. Eduard Laur Kodukaunistajad05. Eduard Laur Kodukaunistajad06. Eduard Laur Kodukaunistajad07. Eduard Laur Kodukaunistajad08. Eduard Laur Kodukaunistajad09. Eduard Laur Kodukaunistajad11. Eduard Laur Kodukaunistajad12. Eduard Laur Kodukaunistajad13. Eduard Laur Kodukaunistajad14. Eduard Laur Kodukaunistajad15. Eduard Laur Kodukaunistajad16. Eduard Laur Kodukaunistajad17. Eduard Laur

 

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Taat
Taat

Tublid inimesed, õnnitlen!

Sookoll
Sookoll

Tüüpilised Eestlased….kohe on millegi üle viriseda

Järgmisena......
Järgmisena......

Saab Kullamaal kaunima tootmishoone tiitli Riisalu laut 😉

sorts
sorts

lääne-nigulas pole kah ühtegi ilusat maja…

Njah
Njah

tegime suure valla – ja pole ühtegi ühtegi kodu mida tunnustada !!?!? kellegi tegamata töö ütleks selle peale ..

Küsimus toimetajale
Küsimus toimetajale

Kas Noarootsis pole kauneid kodusid?

wpDiscuz