0

Mihkel Mutt sai kirjanikupalga

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

muttMihkel Mutt. Foto: Arhiiv

Aastatel 2016-2018 maksab riik 1005-eurost kirjanikupalka viiele kirjanikule, kelle seas on ka haapsallane Mihkel Mutt.

Muti kõrval hakkavad kirjanikupalka saama ka Maarja Kangro, Indrek Koff, Jürgen Rooste ja Tõnu Õnnepalu.

Valiku teinud seitsmeliikmelise komisjoni esimees Karl Martin Sinijärv ütles teisipäeval BNS-ile, et 54 taotleja hulgas oli väga palju erinevaid kirjanikke ja neid oleks võinud valida ja hinnata mitut moodi. Sinijärve sõnul oli valiku teinud ekspertkomisjon laiapõhjaline.

"Seal oli isegi inimesi, kes polnud varem omavahel kohtunud. Soovisime võimalikult erinevate maitsete ja arvamustega inimesi, et hääletusega näeks, kas tulevad välja mingid ühised eelistused. Ja tegelikult täitsa tulid ning arvan, et see pilt on tegelikult täitsa hea," rääkis Sinijärv.

Komisjoni esimees lisas, et viie inimesega ei saa maalida kindlasti Eesti kirjanduse kogupilti, kuid mingi näite erinevatest suundumustest ja loomelaadidest annab see siiski. "Kui vaadata, siis inimeste vanused mahuvad 36 ja 63 aasta vahele ja kirjutajate hulgas on nii prosaiste, tõlkijaid, lastekirjanikke ja luuletajaid, siis ütleme, et nii väikese seltskonna sisse paremat pilti on keeruline koondada," rääkis ta.

Sinijärv avaldas heameelt arvukate avalduste üle."Mitmedki kirjanikud ei saanud enda muude tegevuste tõttu kiirelt reageerida, aga ma loodan, et see projekt jätkub ja mõne aasta pärast on pilt veelgi esinduslikum," lausus ta.

Komisjoni kuulusid lisaks Sinijärvele rahvusraamatukogu direktor Janne Andresoo, kirjanduse teabekeskuse juhataja Ilvi Liive, lastekirjanduse keskuse direktor Triin Soone, kirjastajate liidu juht Kaidi Urmet ning kirjanike liidust Teet Kallas ja Märt Väljataga.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz