0

Ottomar Ladva oli Pühajärve kiirmaleturniiril neljas

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

ottomar ladva monika tsõganova (2)

Ottomar Ladva. Foto arhiiv

Pühajärvel peetud rahvusvahelisel handicap-kiirmaleturniiri lõpetas Läänemaa maletaja Ottomar Ladva koondarvestuses neljandana, olles siiski eestlastest parim.

Avapäeva lõpetas Ladva 6. kohal. Pärast laupäevast supermängu, kus Ladva võitis 17 partiid, kaotas ühe (islandlasele Margeir Peturssonile) ja viigistas hilisema võitja, suurmeister Aleksei Široviga (Läti), tõusis noormees üldarvestuses teiseks. 

Täna mängitud viimane võistluspäev enam nii edukalt ei kulgenud. Ladva kaotas olulises partiis hollandlasele Loek van Welyle ja ka Kaido Külaotsale ning laskis mööda veel Sergei Šipovi (Venemaa).

Lõpparvestus võitis Aleksei Širov 30 punkti 33st, 2.-3. jagasid van Wely ja Šipov 28 ning neljas oli Ottomar Ladva 27. puntiga. Ühtlasi oli ta 2. grupi parim mängija.  

Pühajärve traditsiooniline handicap-turniir toimus tänavu 16. korda ja seal osales üheksa suurmeistrit. Proffide elu tegid kibedaks tegema amatöörid – teiste hulgas tuntud ärimehed, majandus- ja meediategelased, kirjanikud ja advokaadi, kellele handicap annab suure ajaedu.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz