“Vehkleja” sai PÖFFil parima Eesti filmi auhinna

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Filmis Endel Nelise osa mängiv Märt Avandi (vasakult) ja režissöör Klaus Härö. Foto: Arvo Tarmula

Filmis Endel Nelise osa mängiv Märt Avandi (vasakult) ja režissöör Klaus Härö. Foto: Arvo Tarmula

Pimedate Ööde Filmifestivali lõputseremoonial pärjati Tridensi võistlusprogrammis parima Eesti täispika mängufilmi auhinnaga Eesti, Soome ja Saksamaa koostöös valminud mängufilm "Vehkleja".

PÖFF-i peaauhinna grand prix võitjaks sai Lõuna-Korea režissööri Lee Joon-ik’i film "Troon" ("Sado"), teatas PÖFF-i esindaja BNS-ile. Auhinnaraha 10 000 eurot läheb jagamiseks režissöörile ja produtsendile.

Žürii hinnangul on linateos täiuslik näide sellest, kuidas ühe riigi kaugetest ajaloolistest sündmustest, antud juhul Lõuna-Korea, saab teha mitte ainult jõulise ja ilusa ajaloolise draama, aga ka väga kaasaegse filmi, mis ka tänase vaataja südame suudab võita. Režissöör Lee Joon-ik’il õnnestus kokku tuua suurepärane grupp näitlejaid ja ta kasutas kõiki kaasaegse kino võtteid loomaks see tõeliselt šeikspiirilik tragöödia.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments