Anu Udula ja Keity-Liina Kallas olid võidukad Eesti Looduse fotovõistlusel

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eesti Looduse võidufoto. Anu Udula

Nõval elav Anu Udula võitis loomafotode peaauhinna ajakirja Eesti Loodus fotovõistlusel, taimefotode peaauhinna sai Ingmar Muusikus.

Noorte vanuseklassis tegi parima seenefoto Nõva kooli õpilane 12aastane Keity-Liina Kallas.

Tänavusele fotovõistlusele saadeti 1064 pilti 199 autorilt, kellest noorim oli kuue ja vanim 75-aastane.

Pilte hindasid Eesti Looduse peatoimetaja Toomas Kukk, fotograaf ja botaanik Ott Luuk, Horisondi peatoimetaja Indrek Rohtmets, loodusfotograaf Urmas Tartes ning bioloog ja kirjastaja Peeter Veromann.

Erinevalt teistest võistlustest keskendub Eesti Looduse fotovõistlus looduse tundmisele: fotograaf peab võimalikult täpselt määrama pildistatava objekti ning kirjutama juurde foto saamisloo. Tavapärane kategooria – maastik – võistlusel puudub, kuid keskkonnaministeerium on välja pannud eriauhinna parima elurikkust jäädvustanud foto eest.

Eesti Looduse 16. fotovõistluse lõpuõhtu ja auhindade kätteandmine peetakse reedel Tartu loodusmaja saalis. Üritusel vaadatakse paremaid töid, Martin Mark räägib ööpildistamisest ja Arne Ader panoraamidest loodusfotograafias.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments