Enn Eesmaa loobus Keskerakonna juhiks kandideerimisest ja toetab Kadri Simsonit

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

EESMAA, KESKERAKONDFoto: Arhiiv

Keskerakonna aseesimees Enn Eesmaa andis teada, et tänab erakonnakaaslasi ettepanekute eest kandideerida erakonna juhatusse, aukohtu esimeheks ja koguni erakonna esimeheks ja toetab Kadri Simsonit.

Eesmaa arvab, et käes on aeg liidriks valida noorema põlvkonna tegus ja kogenud esindaja, kes suudab väärikalt jätkata Edgar Savisaare tööd.

„Kaia Jäppineni ettepanek on kahtlemata huvitav, kuigi mitte eriti üllatav, sest olen ju erakonna aseesimees olnud juba tosin aastat. Olen nõus, et erakond vajab laiemat arutelu, senisest suuremat taktikalist paindlikkust, vajadusel ka diplomaatiat ning värskeid ideid. Seepärast olen otsustanud kandideerida erakonna juhatuse liikmeks. Erakonna tippjuhtimine tuleks aga üle anda noorema põlvkonna esindajale. Meil on selle vastutusrikka tööga toimetulekuks võimelisi inimesi rohkemgi kui üks. Neist, keda ma silmas pean, on oma nõusoleku erakonna esimeheks kandideerida andnud Kadri Simson, kelle soovi ma ka toetan,“ ütles keskerakonna aseesimees Enn Eesmaa.

Eesmaa lisas, et ta on aastaid olnud Kadri Simsoni kõrval Keskerakonna aseesimeheks ning teab, et Simson on valmis ja igati võimeline taolist vastutust võtma.

„Tänavuse aasta raskete sündmuste tõttu oli Keskerakonnas aeg, mil olime Kadri Simsoniga ühiselt erakonna tegevjuhid. Selle aja jooksul nägin, et Kadri saab hakkama üheaegselt nii erakonna juhtimise, kui ka fraktsiooni töö eduka korraldamisega. Tal jätkus jõudu ja siirast tahtmist erakonnakaaslastega probleemidele lahendusi otsida ning oli alati valmis avameelseteks vestlusteks, vajadusel ka tulisteks vaidlusteks. Vaatamata erakonna liidri puudumisele töötas ja funktsioneeris me erakond toimekalt edasi, vähe sellest, erakonna reiting koguni tõusis. Olen kindel, et Kadri Simson on hea ja kindel valik erakonna esimeheks. Vastava ettepaneku korral kaalun tõsiselt senise lähedase koostöö jätkamist temaga,“ ütles Eesmaa.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments