Hiiumaa parvlaevaliin läheb detsembris üle talvisele sõidugraafikule

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Parvlaevad Rohukülas 033Foto:Arvo Tarmula

Alates 7. detsembrist läheb Rohuküla-Heltermaa liin üle talvisele sõiduplaanile, kus reiside väljumisajad alates kella 10.00st erinevad senisest graafikust, teatasid Väinamere Liinid.

Talvine sõiduplaan tagab Hiiumaa ja mandri vahel plaanipärase laevaühenduse, arvestades liini teenindavate parvlaevade Regula ja St Ola tehnilist võimekust.

Hommikused reisiajad sõidugraafikus ei muutu, olles tavapäraselt Rohukülast kell 6:30 ja 10:00, Heltermaalt kell 6:30 ja 8:30, samuti ei muutu kella 20:30 väljumine. Alates keskpäevast jätkuvad üleveod kahe tunnise intervalliga, kus põhireiside ajad on 12:30, 14:30, 16:30, 18:30, 20:30, 22:30.

Täpne sõiduplaan igal päeval oleneb reiside arvu tellimusest nädalas. Samuti ei ole laupäeviti enam kuuetunnist reisivahet keset päeva, mis senises graafikus häiriv oli.

Kui varasematel aastatel on Hiiumaa liin läinud talvisele sõidugraafikule üle alates jaanuarist, siis sel aastal on seoses parvlaevaliikluse muudatustega vaja Heltermaa-Rohuküla liinile talvegraafikut juba alates detsembrist, märgiti Väinamere Liinide pressiteates.

Talvine laevareis mandri ja Hiiumaa vahel kestab ca 1,5 tundi.

Enne talvisele graafikule üleminekut teostatakse parvlaevale St Ola paar päeva kestvad hooldustööd, et parvlaev oleks jätkuvalt heas töökorras. St Ola liinile naastes viiakse 30. novembrist 4. detsembrini läbi parvlaev Regula korraline dokihooldus Tallinnas. See toimub planeeritult just detsembri esimesel nädalal, mis on tavapäraselt sügise kõige madalama nõudlusega aeg. Nii parvlaeva St Ola kui ka Regula hoolduste ajal teeb reise ka parvlaev Harilaid. Seejuures on hooldustööde teostamise ajal Rohuküla-Heltermaa liini sõidugraafik tavapärasest tihedam – seda eriti hommikul, mil nõudlus on suurem.

Täpsemat infot sõidugraafikute kohta leiab siit.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments