Kuiv sügis häirib lõheliste kudemist

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

ulm1

Keskkonnainspektsiooni Läänemaa büroo juhataja Tõnis Ulm. Foto arhiiv

Kuiva sügise tõttu on Põhja-Läänemaa jõgede-ojade veetase nii madal, et lõhelised ei pääse sinna kudema.

„Väiksemad ojad ja kraavid on nii kuivad, et mine tennisega läbi,” kirjeldas olukorda  keskkonnainspektsiooni Läänemaa büroo juhataja Tõnis Ulm.

Ulm ei osanud ennustada, kuidas kuiv sügis tulevast kalasaaki mõjutada võiks. Tema sõnul tuleb punane kala kudema oma koduojja ja kui ta sinna ei pääse otsib muid võimalusi — näiteks suuremaid jõgesid, mis jäävad Pärnu- ja Harjumaa poole.

Tõnis Ulmi sõnul oli ka mullu kuiv sügis, kuid oktoobri keskpaigas hakkas sadama ja lõhelised said lühikese ajaga kudemisega ühele poole. „Kala oli nii valmis, et kahe nädalaga sai tehtud see, mis muidu kestab kuu aega,” rääkis ta. Lõheliste kudeaeg saab novembriga läbi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments