Prokurör nõuab Noarootsis kaaslased kogemata süüdanud mehele tingimisi karistust

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Lääne ringkonnaprokuratuur nõuab tingimisi vangistust mehele, kes grillõhtul süütas kogemata põlema oma kolm kaaslast.

Prokuröri hinnangul on 29aastase Kaido süü ettevaatamatusest raske tervisekahjustuse põhjustamises tõendatud ja tal tuleks selle eest kanda 10kuuline tingimisi vangistus kolmeaastase katseajaga. Kaido kaitsja leidis aga, et kohtualune tuleks süü tõendamatuse tõttu õigeks mõistas.

Pärnu maakohus kuulutab lahendi 9. novembril.

Lääne ringkonnaprokuratuur esitas Kaidole süüdistuse selles, et mullu 6. juuli öösel valas ta Noarootsi vallas hõõguvate sütega lõkke läheduses kuuma malmnõusse tehnilist piiritust, mis plahvatas. Leekides süttis põlema sama lõkke ääres istunud toona 25aastane naine, kes sai eluohtlikke vigastusi. Kergemaid põletushaavu said veel kaks meest.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust ja prokuratuur esitas Kaidole süüdistuse ettevaatamatusest raskete tervisekahjustuste tekitamises. Sellise süüteo eest saab kohus määrata kuni üheaastase vangistuse.

BNS

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments