Haapsalu linn korraldab lehtede ja okste tasuta kokkukogumist

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Sügisehteis Rudolf Tobiase mälestusmärk - Andri Ollema

Novembris saab kokku riisutud lehed tasuta ära anda. Andri Ollema foto

Novembri nädalavahetustel saab oma hoovilt riisutud lehed ja oksad tasuta ära anda, täpsed kuupäevad sel nädalal. 

„Nii nagu mullugi, saavad kodanikud oksarisu ja lehed tuua selleks ettenähtud laoplatsile, võimalik on tellida ka tasuline äravedu,” ütles Haapsalu linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus.

Tema sõnul saab tänavu lehed-oksad ladestada puhastusjaama taha Haava tänava lõpus. Haapsalu linnavalitsus teavitab kodanikke ka Lääne Elu, linnavalitsuse kodulehe ja Facebooki vahendusel.

Ragn Sellsi turundus- ja kommunikatsioonijuhi Rainer Pesti sõnul teevad puulehed kinnisvaraomanikele igal sügisel suurt muret. „Palju pannakse neid olmejäätmete konteinerisse, kuid sorteerimise soodustamiseks näeb seadus ette piirangud, mis ei luba biojäätmeid, sh lehti olmejäätmetega segamini panna,” ütles Pesti.

 Haljastusjäätmete kogumist korraldab iga omavalitsus tihtilugu ise, kuid need saab Pesti sõnul panna ka komposti või viia näiteks Läänemaa jäätmejaama.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments