Läänemaa jahimehed on lasknud üle tuhande sea

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto: arhiiv

Metssiga

Oktoobri alguseks olid Läänemaa jahimehed küttinud 1125 metssiga, mis on ligi pool maakonna jahimeestele ette pandud küttmiskohustusest.

Üle Eesti olid jahimehed oktoobri alguseks küttinud 11 849 metssiga, mis on 40 protsenti keskkonnaameti poolt määratud tänavusest sigade küttimise kohustuslikust limiidist, teatas keskkonnaamet BNSile. Kokku peavad jahimehed tänavu küttima 29 608 metssiga.

Kõige rohkem sigu – 2232 – on tänavu kütitud Saaremaal, kus kohalikud jahimehed peavad laskma 3401 siga. Järgnevad Läänemaa jahimehed 1125 ja Raplamaa jahimehed 1016 kütitud metsseaga. Läänemaa ja Raplamaa jahimeeste küttimiskohustus on tänavu vastavalt 2400 ja 2700 metssiga.

Metssigade suurearvuline küttimine on sigade Aafrika katku vastu võitlemise üks meede. Küttimise käigus peavad jahimehed jälgima, et noorloomade osakaal kütitavate isendite seas oleks 60 protsenti ning emasloomade osakaal kütitavate vanaloomade ja kesikute seas samuti 60 protsenti.

Aafrika katku tõttu on muudetud jahieeskirja ning metsseale lubatakse ajujahti pidada ja ka põrsaid küttida aasta ringi. Koerajahti lubatakse 1. oktoobrist 31. märtsini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tont.
8 aastat tagasi

Üldiselt kui tsiteerida meie poliitikuid (refi Langi),siis nii mõnessegi ministeeriumisse tuleks pomm panna. Sest on ju äärmine raiskamine matta või põletada kümneid tuhandeid väidtavalt inimestele ohutuid sigu,kui neid võiks anda nälgivatele moslemi illegaalidele!