0

Kaarel Koel on Läänemaa ühisgümnaasiumi uus monarh

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

10527386_434582576726519_7521763112189181434_nLäänemaa ühisgümnaasiumi uus monarh Kaarel Koel. Foto LÜGi Facebooki leht.

Reedel lõppes Läänemaa ühisgümnaasiumis terve nädala kestnud monarhivalimisnädal, mille jooksul valiti Läänemaa ühisgümnaasiumile uus monarh. Monarhikandidaatidel tuli nädala jooksul end proovile panna mitmetes tegevustes.

Esmaspäevaks olid kõik kandidaadid ette valmistanud neid tutvustava video, mis rääkis sellest, miks peaksid just nemad olema monarhid. Sellele järgnes ka kohe räpivõitlus, kus kandidaadid räppisid hetkel ühiskonnas või kogukonnas teravate teemade üle. Teisipäeval toimus esimene debatt, mida viis läbi endine monarh Siim Jürise. Kolmapäeval oli järgmine debatt, mida juhtis ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Kalle Lõuna. Neljapäeval toimus aga hääletamine, kus käidi klassides ja kõik said hääletada enda lemmikkandidaadi poolt.

Monarh on Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilaste, õpetajate ja töötajate poolt valitud õpilasomavalitsuse juht ning kooli esindaja väljaspool kooli ning ka muudel koolidele suunatud üritustel. Asepäälikuks saab teise koha hääli saanud kandidaat. Asepääliku ülesanneteks on vajadusel monarhi asendada ning aidata monarhi valitsemisajal.

Selle aasta monarhivalimistel oli võit ülimalt napp, vaid üks hääl otsustas seekordse võitja. Peab mainima ka, et rikutud sedeleid oli sellel aastal neli tükki, mis võisid tulemust mõjutada.

Uueks monarhiks krooniti Kaarel Koel 12.RL klassist. Asepääliku ameti sai endale Grete Lehemaa 12.H klassist.

Väljakuulutamistseremoonial hääletas õpilaskond VÕLVi põhimääruse punkti 4.3 muudatuste poolt. Põhimäärusega saab tutvuda kooli kodulehel.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz