Kohus ei kõrvaldanud Kallot linnavolikogu juhi ametist

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

kallo

Harju maakohus ei kõrvaldanud reedel avaldatud määrusega Tallinna linnavolikogu keskerakondlasest juhti Kalev Kallot (pildil) eeluurimise ajaks ametist.

Kallo ametist kõrvaldamist taotles riigiprokuratuur, põhjendades seda eeluurimise huvidega. Kohus sellega siiski päri polnud.

Kriminaalmenetluse seadustik lubab kahtlustatavat ametist kõrvaldada, kui ta võib edasi töötades jätkuvalt toime panna kuritegusid või kui edasitöötamine võib kahjustada kriminaalmenetlust.

Sama taotluse on riigiprokuratuur esitanud ka Tallinna linnapea ja Keskerakonna liidri Edgar Savisaare osas, kohus on lubanud määruse teha kolmapäevaks.

Nii Kallot kui ka Savisaart kahtlustab kaitsepolitsei korruptsioonis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Gen.
8 aastat tagasi

Me oleme õigusriigist väga kaugel! Määratlus kui ta võib kuritegusid sooritada, pole piisav argument kellegi kinnipidamisesex. Ma uurin võimalusi soovahetus operatsiooniks. Sest olukorras,kus mul on noku püksis,võin ma ju kedagi vägistada.

karla
8 aastat tagasi
Reply to  Gen.

Pole ju väga kaugel. Ei pandud kinni ega vabastatud ametist. Prokuröril tunduvad närvid täitsa läbi olevat. Näib väga sedamoodi, et pokuratuur ja Kapo on Eesti riigile pikemas plaanis ohtlikumad kui Keskerakond.