Savisaar sai ärimeestelt raha ja hüvesid, Keskerakond laenu

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Tänane Eesti Päevaleht kirjutab, et  Edgar Savisaar sai ärimeestelt raha ja hüvesid, Keskerakond laenu.  

Lehe andmeil puudutab rahaliselt mahukaim episood Hillar Tederit, kes lubanud Keskerakonnale üle 200 000 euro suurust laenu. Tehing on seotud kinnistute vahetamidega. Kuidas laen vormistati, pole teada, sest erakond võib laenu võtta vaid krediidiasutustelt.  

Teised episoodid puudutavad väiksemaid summasid. Aivar Tuulberg maksis väidetvalt 50 000 eurot altkäemaksu  kultuurikatla ehitusega seotud hangete eest. Villu Reiljan olevat vahendanud Vello Kunmani 20 000 euro suurust altkäemaksu, et too saaks lõpuni ehitada oma ehitusloata elumaja.

Aleksander Kofkiniga seotud kahtlustus puudutab rendilepingute pikendamist.  Kofkin tasunud selle eest Savisaarele hüvedega.

Altkäemaks liikus sularaha, ülekannete ja hüvedena.

Eile esitas prokuratuur kahtlustuse Porto Franco OÜ suuromanikule Hillar Tederile. Kahtluse all on Silikaat Grupi omanik Vello Kunman, tema nõunik  Villu Reiljan ja ehituskontserni Rand & Tuulberg suuromanik Aivar Tuulberg, ettevõtja Alexander Kofkin ja Tallinna linnavolikogu esimees Kalev Kallo.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments