Galerii: Raudteesõbrad ootasid Haapsalu raudteejaamas rongi

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 10

Eile õhtul kogunes Haapsalu raudteejaama 150 inimest, et paari tunni jooksul oodata üheskoos rongi, mis viimati sõitis Haapsallu 22. septembril 1995, ehk täpselt 20 aastat tagasi.

„Rahulik ja mõnus üritus,” ütles rongiootajate sõpruskonna eestvedaja ja ettevõtmise korraldaja Aita Mölder.  „Väliharf mängis, rahvas sai tantsida. Jõime teed ja kohvi, sõime võileibu.”

Aita Mölder korraldas esimese ühise rongiootamise viis aastat tagasi ja sellest ajast peale on ta logiraamatusse kõik osalejad üles kirjutanud. Tänavu sai sinna 149 inimest. Mullu oli osalejaid 65.

Aita Mölder lisas, et talle helistas Haapsalu aukodanik Heino Noor, kes meenutas, et kui tema oli teismeline koolipoiss Haapsalus, kogunes  linnarahvas igal pühapäeval pärast jumalateenistust raudteejaama rongi ära saatma ja vastu võtma. Noor ise käis suveti raudteejaama  puhvetis tööl.  

Rongiootamist toetas rahaliselt Haapsalu linnavalitsus.

Fotod: Arvo Tarmula

2oLqyZw7mMz49UWy7KPqw8u6_Nz5vRXEW_-RFVkOFEY,-WyMKbfxPgHNsQ6lC155Ld-obiHqQFMKZZhSBWJehDg 1wOFx0SvVuWcUuZeXunV9CjjrFbFW75jkZxFhniIVjs,z9y-uI6f_E7EwUN7WSYBEpGjGDaZl2HWO2BsYp1MALc asmNrXa2Ph10OP_LAGfkFMSh_3terk5rRl852ctOS60,1ttySfxWv9mM4PhDJ5VbDFr1ct7zsOpIxi19aiNFQiw aXEBuQJk1LURzAd0osgm22d3f2j6191RjAixMiIu28c,ORi6OqMDXucW85OnxSBbNRrQ2MHvSM9lhV712hURu3I LGXotjKcukhdxQfXlos5eoYHr-SFM1W-IvJdFbPduPc,1vphUn2SrHjFezRATiwmI2_8Jadl_NtxEmf5G7SNkHE ImVQSes0vw822N045U57M8dsG5RTP1f3HuYCu7R9LBY,zt3-ppKy-hydWzybGCy-MFAhQsndUlVbekqC75X70us x2OWeqfv40VTKftUCkOUzNc3RqSCeY4vozByuDP8gAk,DFZewPJHjP0lgY3pSXEYN3CQ4_M0deyw1Hx0KOKXYFE h1F9Wks7iWKJoC7rR2ZW2-zicA3XnKpwkidfrfa9ISI,EiF4NGg6I4-1tKAmzwwbTh47WoKJ6VGvSorm7MixK5k b-Drq0uvWAN5EQ1cYCsF_digtJbDbozf1ZFNwiUSX3Y,8hOOSiSgxGgS1b9nefW4e1kc3iuMTRZUCwQCXJrapRU ELCNfJI4R2XnivKQIFCu1d_4wDKBVmdaZkHHHaLqMYE,sA3JARU2hrouSltziZRSrdpNTwBvFYQ2av-9OO27ilo

 

       

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pets
8 aastat tagasi

Toredad inimesed Haapsalus. Jutumärkideta need, kes kellegi eest seista tahavad ja jutumärkides sellised atsid-matsid!
Tundub, et ilkujad ise on enda üle päris uhked! Aga kes veel? Kiitus aga neile, kes tõesti püüavad midagi paremaks muuta!

ATS
8 aastat tagasi

tegin ka nalja pärast selle palagani kaasa..hea oli näha resside mahamüüjat Taali abikaasaga…pihkupeksupealinna linnapead Suklest koos koeraga ja hullu Annet pudelikottidega…-mes sa hing veel ihkad
ise olin viimases kupees ja jõin 2l.ROCKi

Rongiootamine Haapsalus kõlab nagu...
8 aastat tagasi

Hullumajja tehti bassein. Kõik hullud läksid basseini juurde, välja arvatud üks. Hullud hüppasid pead ja jalad ees basseini. Kui kõik tagasi tulid, siis küsis hullumajja jäänud hull: “Kuidas basseinis oli?”
“Tore oli! Aga homme on veel toredam, siis lastakse vesi ka sisse!

See raudtee
8 aastat tagasi

….võib varsti tulla.Sest bussidega ei jõua varsti moslemi illegaale siia vedada….

Pets
8 aastat tagasi

Jah, hr Krdi! Kui altkäemaksude ja kilekottide raha oleks ikka asja jaoks kulutatud, saaks Haapsalu omale kõva positiivse väljundi!

krdi
8 aastat tagasi

kurb on lugeda, mis jamadega tegelatkse….

Täpsustaks
8 aastat tagasi
Reply to  krdi

Kurb on lugeda milliste jamadega tegeletakse selliste ülevate ettevõtmiste kõrval. Usun, et ühel heal päeval jõuab rong taas Haapsallu. Jõudu meile selles.

Pets
8 aastat tagasi

Siinseid kommentaare lugedes tundub, et “eliit” on kõvasti sõiduvees! poleks uskunudki, et Läänemaal sellised ruulivad!

kas midagi
8 aastat tagasi

targemat teha pole.saage ometi aru,et rongi ei tulegi.Isegi bussid on tühjad,keda see rong vedama hakkab????Ja kuhu te siis söidalksite igapäev?Balti jaama ja edasi?.Alati on ühed ja samad inimesed esireas,vahet pole ,mis sündmus!!!!2. 3.inimese pärast ei hakka keegi rongiliiklust taastama.Kõik söidavad ju oma autodega.Aga muidugi on tore,et inimesed kodudest välja tulevad,saavad asju arutada.Teil on seal Peetrike,sõidke sellega!

see see kõigenaljakam
8 aastat tagasi

Mõni teab küll, et relsid said üles võetud, aga ikka ei saa aru, miks rong ei tule! DDDDDD Kahekümne aasta pärast uus kokkutulek ja seis on jälle sama.

asuküla
8 aastat tagasi

rahvas ootab pikisilmi millal jälle laupäevaõhtune ja pühapäevalõunane buss käima hakkab