0

Lihulas tuleb tüdrukute päev

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Mai JõeveeTüdrukute päeva korraldaja Mai Jõevee. Foto: Katrin Pärnpuu

Täna kogunevad Lihulasse tüdrukute päevale Läänemaa 12 kooli 8. klassi tüdrukud.

Registreerunud on 122 tüdrukut, ütles tüdrukute päeva korraldaja, Kullamaa keskkooli terviseõpetuse õpetaja Mai Jõevee.

Tüdrukud käivad 20 kaupa läbi kuus töötuba. 45 minuti pikkused töötoad on kultuurimajas, noortemajas ja mõisas. Ühes töötoas on juuksur, kes räägib juustest ja õpetab kõiksugu patse punuma. Hilje Tammaru räägib noortele suhtlemisest. Haapsalu kutsekooli etiketiõpetaja Kersti Õim õpetab kultuurimajas lauakatmist. Ämmaemand räägib, kuidas peaksid naised oma tervist hoidma. Et muuseumis on näitus, mis tutvustab aluspesu läbi aegade, vaadatakse seda ja räägitakse hügieenist. Seda töötuba juhendab muuseumi töötaja Maarja Jõevee.

Kuuendas töötoas räägib Solveig Edasi liiklusohutusest ja laseb proovida maanteeameti simulatsioonimasinaid, et saada aimu, mis juhtub liikusõnnetuse korral. Samuti saavad tüdrukut tutvuda kettagolfiga.

Naiskodukaitse keedab osalistele suppi, selle eest tasub Lääne maavalitsus. Ettevõtmist toetab Läänemaa omavalitsusliit. Heli Uus Noarootsist teeb esinejaile tänukirjad ja tüdrukutele tunnistused.

Tüdrukute päeva korraldab terviseõpetuse ainesektsioon. Mullu korraldas ainesektsioon menukaks osutunud poistepäeva „Tervis ja ohutus”, mis valiti inimeseõpetuse aasta teoks Eestis.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz