Anett Vilipuu läheb Inglismaale ülikooli keeli õppima ja palli mängima

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Anett Vilipuu

Anett Vilipuu hakkab õppima Inglismaal Essexi ülikoolis ja mängima sealses jalgpallinaiskonnas. ARVO TARMULA

Kevadel Tallinna Arte gümnaasiumi kuldmedaliga lõpetanud Läänemaa parim naisjalgpallur Anett Vilipuu asub 1. oktoobrist õppima Inglismaal Colchesteris. University of Essex on ülikool, kus meie jalgpallilootus õpinguid alustab. Ka jalgpalli mängimist jätkab ta sealse ülikooli naiskonnas. Uus naiskond mängib BUCS South Eastern 2B liigas.

Tegemist on Briti ülikoolide ja kolledžite kaguliigaga. Eelmisel hooajal kuulus naiskonnale teine koht, käeulatuses oli ka võit.

Erialaks on nüüdisaegsed keeled

Anett Vilipuu alustab õpinguid Inglismaal enda initsiatiivil. Erialaks on nüüdisaegsed keeled. Õppeaeg on 4 aastat, ühel aastal õpib Vilipuu ka ülikooli soovitatud välisriigi kõrgkoolis.

"Ülikool soovitab, millisesse riiki pean minema. Ilmselt selgub see aja jooksul," ütles Vilipuu. Noor jalgpallur valdab väga heal tasemel inglise ja saksa keelt ja heal tasemel prantsuse keelt.

"Ülikoolis saan end täiendada ka saksa ja prantsuse keeles. Lisavalikus võtan hispaania ja hiina keele. Mõlemaid keeli alustan nullist," selgitas Anett Vilipuu.

"Elamine ja õppemaks on kallid," tunnistas Vilipuu. "Koolile maksan kolmes jaos: oktoobris, jaanuaris, märtsis. Võtsin õppemaksu laenu Inglismaalt. Nii on mulle lihtsam. Kui kõik laenutingimused täidan, ei pea laenu tagasi maksma."

Samas loodab noor jalgpallur ka tööle minna. Elama hakkab Anett Vilipuu ta ülikooli ühiselamus.

Jalgpallis on mõõn

Anett Vilipuu on väga kiire arengu ja kõrge tähelennuga naisjalgpallur. Juba 16aastaselt Eesti A-koondises debüteerinud Läänemaa tüdruk alustas treenimist Taeblas Kairi Korpe käe all. Ta on pidanud 53 mängu Eesti naiste meistrisarjas ja tervelt 52 kohtumist Eesti noortekoondistes. Naiste A-koondise mänge on tal ette näidata 5 ja löödud on ka värav Läti naistekoondise vastu.

Tema töökusest ja tahtejõust on vaimustuses paljud treenerid eesotsas Eesti naistekoondise peatreeneri, inglase Keith Boanasega.

Paar aastat tagasi ütles inglane kuulsaks saanud lause: "Kui Eestil oleks 11 Anett Vilipuud, oleks Eesti maailmameister."

Koondises mängimisega peab aga Anett veel ootama. Meie jalgpallineiut tabas suvel raske põlvevigastus. Kõik mängud meistrisarjas, rääkimata koondises tuli katkestada. Ent suvel Läänemaa naiste meistrivõistlustel juhendas ta oma koduvalla Ridala naiskonda.

Anett Vilipuu: "Hetkel ei ole ma koondises kõige valgemas valguses. See on ka loomulik. Kuid taastun, saan terveks ja siis näitan, milleks ma võimeline olen. Mul on palju auahnust."

Teda aitavad ravida ja taastuda Essexi ülikooli füsioterapeudid.

"Meie naiskonnal on esimene liigamäng 14. oktoobril," ütles Vilipuu. "Siis olen naiskonna kõrval ja toetan neid veel vaimselt. Varun jõudu, et alustada briti jalgpallis mängimist. Ootan seda väga."

Läänemaa jalgpalli- ja spordipere on sinu üle uhke, Anett. Soovime sulle edu!

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
moonika
8 aastat tagasi

Edu ja jõudu edaspidiseks! Oled ikka ime tubli.

Head vana aasta lõppu ja kõike, kõike parimat uuel aastal!

Teenindaja
8 aastat tagasi

Mina soovin ka Anett Vilipuule kõike, kõige paremat. Vahva noor neiu, positiivse pealehakkamisega. Edukat ja turvalist Inglismaale jõudmist ning tuult tiibadesse kõigis ettevõtmistes!

Huvitav
8 aastat tagasi

Kes veel lähevad välismaale õppima?

Fänn
8 aastat tagasi

Rõõm lugeda! Jõudu ja südikust Sulle, Anett!