Saaremaalt leiti võimalik katkumetssiga

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Terje Oper (paremalt esimene) katkusigala juures. Elmo Riig / Sakala / Scanpix

 

Saaremaa Pihtla vallas Kuusiku küla piirkonnas leiti 28. augustil võimalik katkumetssiga, varem pole Saaremaal katkukoldeid avastatud, kirjutab Saarte Hääl.

Saaremaa veterinaarkeskuse juhataja Toivo Jürisson ütles lehele, et korjuselt võetud proov näitas Tartu veterinaar- ja toidulaboratooriumis seakatku nakatumist, kuid diagnoosi kinnitamiseks saadeti proov referentslaborisse Hispaanias, kust vastus peaks laekuma järgmise nädala lõpuks.

"Ei Läänemaal ega Pärnumaa meiepoolses osas pole katkukoldeid avastatud. Tõsi, Pihtla ei asu päris keset saart, kuid mingi loogika oleks olnud selles, kui korjus oleks leitud mere äärest. Siis saanuks väita, et ulpis kusagilt mujalt meieni," rääkis Jürisson.

Veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel kinnitas, et Hispaaniast tuleva positiivse kinnituse korral kehtestataks leiukoha ümber 8-kilomeetrine kaitsetsoon. Sellesse tsooni ühtegi suurt sigalat ei jää, kuigi üks sigalatest on üsna piiri peal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Laila
8 aastat tagasi

Puudega inimesed riigiametis võivad ju olla… Aga palun mitte vaimupuudega….