Haapsalu Veevärk toetab aurupaati Kallis Mari

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kallis Mari (15)

Sihtasutus Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid  ning Aktsiaselts Haapsalu Veevärk leppisid juulis kokku, et aurupaadi Kallis Mari töös hoidmiseks kuluva vee eest sihtasutusel tasuda ei tule.

Aurupaadi mootor vajab töötamiseks veeauru – aurikul on puudega köetav katel, milles vesi aurustatakse ja tekkiv rõhk paneb tööle katla küljes oleva jõumasina. Kogu seda „mängu ilu“ saab iga külastaja oma silmaga jälgida. Liikuva väntvõlli ja hooratta tuksumist hoiab sõidujoonel vaid edasi-tagasi käiguga kang ja sõidukruviga ühendatud väike puust rooliratas.

Kapten Raivo Õiglase sõnul mahub aurupaadi katlasse umbes 200 liitrit vett, millest ühe sõidu peale kulub umbes 40 liitrit. Lisaks iga päev tugev sületäis küttepuid. Aurupaat Kallis Mari teeb praegusel kõrghooajal kuni kümme sõitu päevas.

Sihtasutuse Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid juhataja Anton Pärna sõnul on Haapsalu Veevärk kiiduväärt partner: „Meil on väga hea meel, et kohalik ettevõte väärtustab ja toetab Haapsalu ühe omanäolisema suvitusatraktsiooni tegevust. Soovime saada kõigile meie muuseumidele sarnaseid püsipartnereid, kes paneksid Haapsalu ajaloo ning huviväärsuste hoidmisele oma õla alla. Täna rõõmustame, et meile vajalikku auru annab Haapsalu Veevärk,“ ütles Pärn.

Hoolimata külmadest suveilmadest on aurupaadiga Kallis Mari sel hooajal sõitnud ligi 1400 inimest.

Maarja Kõuts

SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid turundus- ja kommunikatsioonijuht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
?
8 aastat tagasi

Haapsalu vesi üks eesti parim ja veevärk üks moodsamaid.Edu

veevärk
8 aastat tagasi

võiks tegeleda oma põhitegevusega ja viia linna joogivesi standartidega vastavusse, ehitada välja nõuetekohane joogiveepuhastusjaam, olemasoleva kvaliteediga vee eest tasu võtta ei tohiks.

to veevärk
8 aastat tagasi
Reply to  veevärk

Võrdlesin veevärgi vett meie mineraalvett müüvate firmade vee koostisega ja ega see palju alla anna. Vähe on seesuguseid linnu, kel õnnestub pea 200 meetri sügavusest ammutatud vett juua.

veesärk
8 aastat tagasi
Reply to  to veevärk

võrdlesin veevärgi vett meie õlut ja viina müüvate firmade vee koostisega ja ega see palju alla ei anna, vähe on selliseid linnu, kus õnnestub iga 200 meetri tagant ostetud märjukest juua

bla
8 aastat tagasi

Juhul kui 7 päeva nädalas tehakse 10 sõitu, siis turuhinnaga kulub kuskil 3 euro eest vett nädalas. See on ikka väga helde Veevärgi poolt:)

lendur
8 aastat tagasi

Issand kui imal üks kiidulaul võib olla.