Läänemaa muuseumides käis 66 000 külastajat

Maarja Kõuts

SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid turundus- ja kommunikatsioonijuht

Piiskopilinnuse muuseumi sulgemine uurimis- ja ehitustöödeks mõjutas ka muuseumi külastajate arvu. Foto Arvo Tarmula

Sihtasutuse Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid koosseisu kuuluvates muuseumides käis mullu 66 000 külastajat, mida on tunamullusest pisut vähem.

Sihtasutuse juhataja Anton Pärn on tulemusega rahul. „Oleme hoidnud 2016. aastaga sarnast head taset. Kui arvestada, et sulgesime linnuse muuseumi arendustööde tõttu juba augustis, on loomulikult külastajate number üldkokkuvõttes väiksem kui 2016. aastal.  Samas oli 2017. aastal külastajaid rohkem kui näiteks 2015. aastal,“ kinnitas Pärn.

Muuseume külastanud välismaalaste osakaal oli möödunud aastal 21 %. Enim külalisi käis Soomest, Rootsist, Venemaalt, Saksamaalt ja Lätist.

2017. aasta on Haapsalu ja Läänemaa muuseumidele olnud tegus: anti välja juba kahekümnes artiklite kogumik „Läänemaa Muuseumi Toimetised“, esimest korda peeti koolinoortele mõeldud ajalookonverentsi ja alustati ajalooringiga ning sõlmiti koostööleping Haapsalu kutsehariduskeskusega. Iloni Imedemaal toodi sügisel esimest korda eesti publiku ette Astrid Lindgreni näidend „Metsas pole mingeid röövleid“.

Loomulikult on muuseumilt väga suurt pühendumist nõudnud linnuse arendustööd. EAS-i piirkondade konkurentsivõime tõstmise meetme toetusega rajatakse pealinnusesse keskaja muuseum-tegevuskeskus. Muuseumi jaoks panigi 2017. aastale rõõmustava punkti ehituslepingu sõlmimine ja tööde algus linnuses.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Reis
5 aastat tagasi

Kas muuseumi rongiga sõitjad olid ka muuseumi külastajad?

Sass1.
5 aastat tagasi

66 000 külastajat. õnneks mind nende veidrike seas ei ole!
selgitan: mida on normaalsel inimesel teha muuseumis?