0

Lillitikandifestivali näitusel on enam kui 140 eksponaati

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lihula lilltikandi festival
Viiendat korda toimuva Lihula lillkirjafestivali juurde kuulub alati ka näitus. Foto arhiiv

Täna Lihula mõisas üles pandud lillitkandi näitusel on enam kui 140 eksponaati alates tekkidest ja lõpetades muude tikitud töödega, kirjutas Lihula Teataja.

Näitus on osa nädalavahetusel peetavast Lihula lillkirja festivalist — kui festivali põhiraskus langeb pühapäevale, siis näitust saab Lihula mõisas uudistada juba täna. Eksponaadid on jagatud ruumide ja teemade kaupa: tikitud tekid, tikitud padjad, linnud-loomad tekkidel ja muud tikitud tööd. „Kuna Käsitöö Liidu aasta teemaks on loomast loodud ja kuna me ikka peame nendega sammu, oleme sellest lähtunud,” ütles üks korraldajatest Ilme Figol.

Lihulasse on toodud ka üks Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu 2015. aasta teema ”Loomast loodud” konkursi kolmest võidutööst. Konkursi, mille hüüdlause oli “Iidne materjal – uudsed lahendused”, eesmärk oli väärtustada iidsetest aegadest kasutusel olnud loomse päritoluga materjale. Lihula näitusel näeb Külliki nõu valmistatud tumbat.

Lihula lillkirjafestivali kavas on laupäeval ja pühapäeval töötoad Lihula mõisas ning pühapäeval räägib Anu Randmaa rahvariiete valmistamisest ja kandmisest tänapäeval, Eda Aavik lindudest ja loomadest tekkidel ja Kadi Pajupuu värvipeenardest ja torkivatest põõsastest.

Viiendat korda peetava festivali kavast ei puudu ka võistutikkimine, mis saab toimuma pühapäeval. 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz