Lihula saab kultuurkapitali abiga digikino

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

lihula kultuurimaja

Lihula Kultuurimaja. Foto: Arhiiv

Lihula sai oma digikino tarvis kultuurkapitalilt 32 000 eurot, millele lisab Lihula vald 20 000 eurot.
„Enam ei ole võimalik uuemaid filme muud moodi näidata kui digitaalselt, kuid see on pannud meie kino seisu, et meil ei olegi filme, mida näidata,” kirjeldas Lihula kultuurikeskuse direktor Tiina Lobja kino praegust seisu.
„Mõtteid on praegu palju, aga ilmselt kulub suurem osa rahast projektorile, millega saab digitaalselt filme näidata,” sõnas Lobja. „Osa raha läheb kindlasti kaabliveo ja helisüsteemiga ühenduse loomisele.”
Lobja arvas, et digikino võib Lihulas näha jõulu ajal.
„August kulub hanke peale, september selle ülevaatamisele ja ehitaja leidmisele. Tööd saab alustada ilmselt oktoobris,” ütles Lobja. „Septembris toimuva Matsalu loodusfilmide festivali peame tegema veel vana süsteemiga.”
Lihula on 14. kino Eestis, mis on saanud viimastel aastatel digitaalseiks uuendusteks kultuurkapitali toetust. Üks neist on Haapsalu kultuurikeskus.

Kultuurikeskuse direktor Gülnar Murumägi ütles, et neil kulus uue süsteemi paigaldamiseks kuu aega. Nüüd, mil kultuurikeskuses on digikino, saab Haapsalus näidata täiesti uusi filme.

„Isegi esilinastuse päeval,” sõnas Murumägi. Tema sõnul on digikino toonud kinno varasemast rohkem vaatajaid.
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments