Saaremaale sõitjad peavad teetööde tõttu arvestama täiendava ajakuluga

Kaie Ilves

kaie@le.ee

teeremont

Saaremaale sõitjad peavad teetööde tõttu arvestama täiendava ajakuluga, teatab BNS.

Täna algas Risti – Virtsu – Kuivastu – Kuressaare maanteel Üdruma – Laiküla lõigul teeremont, mistõttu tuleb Saaremaale sõitjatel arvestada täiendava ajakuluga. Freesimis- ja raadamistööd toimuvad kokku 7,8 kilomeetri ulatuses, teatas maanteeamet BNS-ile. Lõigu rekonstrueerimine lõpeb novembris.

Tööde esimeses etapis, mis kestab kuus tööpäeva, freesitakse üles Virtsu poolt neli kilomeetrit. Kolm nädalat hiljem freesitakse Risti-poolne lõik. Alates 29. juulist algavad freesitud lõigul mullatööd.

Töötsoonis on liikumiskiirus 30-50 km/h, nii et objekti läbimiseks tuleks liiklejatel arvestada tavapärasele lisaks kuni kümme minutit. Liiklust reguleeritakse fooride ja reguleerijatega.

Üdruma-Laiküla teetööde käigus toimub olemasoleva katte freesimine, metsa raadamine, truupide ehitus, muldkeha ja katendi ehitus. Kogu lõigul ehitatakse uus kahekihiline asfaltbetoonkate.

Kokkulepete kohaselt ei ületa tööde teostamiseks vajalikud liiklusseisakud viit minutit ja jälgitakse, et seisakutest tekkinud võimalikud järjekorrad ei ületaks 1,5 kilomeetrit. Kõigi tööde teostamisel, kus pole tagatud mõlemas suunas vähemalt ühe sõiduraja olemasolu, kasutatakse esmaspäevast reede lõunani foore ja reede pealelõunast alates liiklusreguleerijat.

Remonttöid teostab Teede REV-2 AS ja ehituse omanikujärelevalvet Infragate Eesti AS. Lepingu maksumus on 2 969 127 eurot. Ehitust rahastab 85 prtsendi ulatuses Euroopa Liidu ühtekuuluvusfond.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments