Kirbla mäel avab uksed kahekohaline mullihotell

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Mullihotell

Mullihotell. ERAKOGU

Juuli alguses püstitatakse Kirbla astangule mullikujuline hotell, millest saab vaadata tähti ja avaneb vaade Euroopa suurimale, Kasari luhale. Ruumi on mullis täpselt kahele inimesele.

Mullihotell jääb paigale kaheks kuuks, ütles omanik Ermil Miggur, kes on ka Lihula vallasekretär. Mullis on üks pisike hotellituba, selles on laud, toolid, kapp ja voodi. WC on õues, kirjeldas Miggur. Sel aastal dušši võtta ei saa, sest mull asub keset loodust.

„Mullile on see esimene aasta paikneda muust asustusest eemal,” ütles Miggur. „Mugavusi on seekord vähem, kuid elamusi jälle selle võrra rohkem.”

Plastikust mulli alumine osa on umbes meetri kõrguselt läbipaistmatu, ülemine osa on läbipaistev. Mull kinnitatakse alusele ja ventilaator puhub mulli õhku. Mullihotelli püstitamiseks pidi Miggur taotlema keskkonnaametilt loa.

Esialgu oli Migguril mõte viia mull Vormsi, aga siis mõte muutus. „Kirblaga on meil suurem plaan,” ütles Miggur. „Tahame edendada kohalikku elu, tutvustada loodust ja kaitseala.”

Sotsiaalseks ettevõtluseks saab mulli tasuta rentida. Enamat ei soovinud Miggur öelda, sest plaanid ei ole veel selged ja ideid oodatakse ka huvilistelt. Sel aastal saab mulli kasutada ka kaugtöökontorina. Kiiret internetti pakub kohalik ettevõte ProDigi, kes tagab kiire interneti ja videovalve. Mullihotell on Eestis neljandat aastat, mullu suvel oli ta Saaremaal, 2012. aastal Hanilas. Migguri sõnul tekkis tal mullihotelli mõte neli aastat tagasi, kui ta nägi, et üks Prantsuse disainer toodab sääraseid. Esialgu oli Migguri mull ainus põhjamaades, praegu on ta ainus Baltikumis, sest Soome on üks mull tekkinud.

Miggur on Mullihotelli OÜ omanik ja juht. „Pigem on ta hobi eest kui tulu teenimise koht,” ütles Miggur.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kristi
8 aastat tagasi

Seda, mis, miks ja kuidas selle Mulliga täpsemalt lood on, saate teada, kui loete http://lihulateataja.ee/majandus/mullihotell-pustitatakse-sel-aastal-kirbla-astangule/

Kirbla astangu karu
8 aastat tagasi

Kill-koll, mõmmi tuleb ka.