0

Virtsu kalasadam sai uue ujuvkai

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

2015_07_01_OK_sadamakai-012 2015_07_01_OK_sadamakai-004OLEV KAAS

Sel nädalal sai Virtsu kalasadam uue ujuvkai, mille vald ostis 3000 euro eest oksjonilt.

Hanila vallavanem Arno Peksar ütles, et tegemist on Kuivastu jahisadama kunagise kaiga, mille Saarte Liinid müüs oksjonil maha. Kolmapäeval tõstis kraana kai kalasadamas sisse.

„Sada protsenti valmis ta pole. Poomid on panemata,” ütles Peksar.

Peale ujuvkai tõsteti paika ka slipi põhjapaneelid.

Kokku on sel kevadel ja suvel kalasadamasse investeeritud veidi alla 10 000 euro. Kavas on paigaldada veel turvakaamerad ja väike ilmajaam 3000 euro eest.

Virtsu kalasadama projekt valmis 2010. aastal, ehitus algas 2011. aastal. Kahel pool ajaloolist vasallilinnust asuv kalasadam on Hanila valla suurim käsilolev projekt, mis läheb kokku maksma üle miljoni euro. Seni on kalasadamasse investeeritud üle 600 000 euro. Kalasadamat haldab hiljaaegu loodud MTÜ Vanalinna, mis tegeleb ka vasallilinnuse taastamise ja arendamisega. Seni haldas kalasadamat vald.

„Nüüd on sadamal juba tegu ja nägu. Vald ehitab, aga MTÜ haldab. Kalurid tulevad kah punti,” ütles Peksar.

Suuremad tööd tehti kalasadamas 2011.-2013. aastal. Peksari sõnul on sadam nagu Tallinna linn, mis ei saa kunagi valmis, aga 2020. aastaks tahaks ta sadamaehitusega siiski ühele poole saada. Sadama merepoolne osa vajab kaitsemuuli, faarvaater süvendamist, maapoolne osa parkimisplatsi, tueletti ja duširuumi.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz