6

Esimesed pagulased jõuavad Eestisse eeldatavalt talvel

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Migrants wait to disembark in the Sicilian harbour of Augusta

Põgenikud Vahemerel ootamas pääsu Euroopasse. SCANPIX

Valitsuse koduleheküljel avaldatud pagulaskriisi puudutava esmase info kohaselt jõuaksid esimesed pagulased eeldatavasti Eestisse eelseisval talvel.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo avaldas valitsuse veebilehel pagulaskriisi puudutava esmase teabe ning peamised teemakohased küsimused ja vastused neile.

Samas avaldatud ajakava kohaselt valmib augustiks pagulaste vastuvõtmise tegevuskava, mille koostamises osalevad riigikantselei, siseministeerium, sotsiaalministeerium, haridus- ja teadusministeerium ning kultuuriministeerium.

​Oktoobrist detsembrini aset leidvatel korralistel Euroopa Liidu nõukogudel arutatakse detailsemalt teisi rändeagendas sisalduvaid küsimusi ning Eestis alustatakse konsultatsioone pikaajalise rändepoliitika teemadel.

11.-12. novembril leiab Maltal Valettas aset tippkohtumine, kus Aafrika riikidega arutatakse migratsiooniküsimusi, eriti koostöövõimalusi inimsmugeldajate tegevuse tõkestamise ning arengukoostöö ja tagasivõtupoliitika küsimusi.

Lehekülje andmetel võivad esimesed pagulased eeldatavasti hakata Eestisse jõudma talvel.

Pagulasküsimuse lehekülg selgitab ka termineid, tutvustab Euroopa rändekava ja Eesti seisukohti selles küsimuses. Samuti kirjeldab lehekülg põgenike vastuvõtuprotseduure, neile ette nähtud sotsiaalseid tagatisi ning annab taustateavet lähteriikide kohta.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
kohalik bussitaja
kohalik bussitaja

miks talvel? Sest siis on vähem tõenäolisem, et inimesed hakkavad Tallinna kesklinnas ööbima ja revolutsiooni tegema.

unistused võivad täituda
unistused võivad täituda
Elu on imelik. Me vihkame seda, millest ise unistame. Saaks palmisaarele, kus ei peaks mittemidagi tegema. Ja siis näidatakse meile meie unistuste täitumist ning me saame vihaseks. “Must mees” lebab palmi all ja temast möödub ameeriklane, kes küsib: ”Mis sa siin niisama lösutad? Parem korja puu otsast banaane ja vii turule. Saad raha!” ”No ja siis?” ”Siis ostad selle raha eest käru ja saad rohkem banaane turule viia.” ”Ja mis siis?” ”Edasi saad palgata omale abilise, kes aitab banaane korjata. Saad veel rohkem raha.” ”Ja mis sellest?” ”Lõpuks saad palgata omale nii palju töölisi, et ise ei peagi enam banaane… Loe rohkem »
Mihkel
Mihkel

Arvake ära, mitu neist naised on?

Maria
Maria
Lihtne on ju takistada moslemite tulekut euroopasse, lihtsalt ei võta neid enam paatidelt vastu, vaid pangu laevale sleppi ja saatku kodumaale tagasi,palju neid siis tahab siia tulla, euroopa pole ka kummist ja kes garanteerib, et kui moslemeid palju saab, et siis nad ei hakka tapma ja muud koledust tegema, praegu on neid eestis vähe, kui neid rohkemaks saab, hakkavad võimutsema ja nõudma, tahan näha, kas jõulude ajal ikka kuuskesid tuppa ja platsidele tuuakse ja sealiha ikka süüa võib, eestlased ei tohi olla nii mökud, et annavad moslemitele järele, kui need nõuavad sealiha mitte söömist jne.mitte miskis asjas ei tohi järele… Loe rohkem »
Triibik.
Triibik.

Ajalugu kordub-ka eelmist iseseisvust ei tahetud kaitsta ja Päts lasi venelased vastupanuta sisse. Nüüd on siis käsil vähe kaasaegsem variant- algul tulevad tuhandete kaupa moslemi illegaalid. Ja kui aeg käes,tulevad relvad.Roheliste mehikeste asemel on meil lihtsalt mustad.

ja hakkavad
ja hakkavad

pakril igludes elama

wpDiscuz