Alaealine tüdruk jäi võltsitud ID-kaardi kasutamisega vahele

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Hiljuti tuli Haapsalu politseijaoskonna ametnikel menetleda juhtumit, kus alaealine tütarlaps oli vanuse muutmiseks rikkunud oma ID-kaarti, teatas politsei pressiesindaja. Kaheksast oli tehtud kuus ehk tüdruk oli teinud end kaks aastat vanemaks.

Noore neiu selgituste kohaselt ajendas teda kaarti rikkuma soov teha neid asju, mille tegemisest teda lahutas veel kaks aastat. Esialgu süütuna tundunud mõtlematu tegu tõi kaasa probleemid, mida noor inimene ise oodata ei osanud.

Haapsalu politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juhi Indrek Tohteri sõnul tuleb noortele selgitada isikut tõendavate dokumentide tähtsust ja väärkasutusega seotud rikkumise tagajärjel saadu karistuse mõju. „Tähtis on aru saada, karistus võib noorele inimesele tema edasises elus takistuseks tulla. Olgu siis selleks reisimine mõnedesse välisriikidesse või kandideerimisel tööle avalikus sektoris. See võiks iga mõtleva inimese ettevaatlikuks teha,“ ütles Tohter.

Tähelepanelik tasub olla ka neil dokumendi omanikel, kes oma aleealisele sõbrale suitsupaki ostmiseks või ööklubisse pääsemiseks oma ID-kaardi annavad. Arvestada tuleb sellega, et kehtiva dokumendi kasutamise ja dokumendiga sooritatud tehingute tagajärje eest vastutab dokumendi omanik, kui ta ei suuda tõendada vastupidist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
:)
8 aastat tagasi

tüdruku sünniaasta oli tehtud 1996 kuigi oli 1998

Karla
8 aastat tagasi

69?

to ...
8 aastat tagasi

siis ta muutuks ju veel kaks aastat nooremaks?

...
8 aastat tagasi

Äkki pigem et kuuest oli tehtud kaheksa?