0

Laulupidu paneb Vormsi laeva nädalavahetusel kõvasti rakkesse

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

ormsö2

Laupäeval on Vormsis 230 laulja, tantsija ja pillimehega laulupidu, aga kui palju tuleb pealtvaatajaid, ei oska keegi ennustada. ARVO TARMULA

Laupäeval peetakse Vormsil saarte laulupidu ja seepärast on parvlaeval kõik broneeringukohad täis. Reedeks ja laupäevaks autokohta ette tellida enam ei saa. Broneeritud on ka kõik pühapäeval Vormsilt lahkuvad viis reisi.

Kui e-piletite veebipoes on reis 100% broneeritud, tähendab see, et ette on ära ostetud 70% laeva pinnast. Ülejäänud 30% lastakse laevale üldjärjekorra alusel. Reisijaid mahub laevale 200 ja nemad peaksid kõik ära mahtuma.

Reedel ja laupäeval sõidab laev nii nagu tavaline suvine graafik ette näeb: reedel viis korda saarele ja tagasi, laupäeval kolm korda.

Laupäeva õhtul pärast pidu enam mandrile ei saa, sest viimane laev läheb saarelt ära kl 17.05. Väinamere Liinidega sõlmitud otseleping sätestab, et kui viimasest reisist jääb maha 30 liinimeetrit autosid, peab laev tegema oma kulu ja kirjadega lisareisi, ütles Lääne maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Merle Mäesalu.

Vormsi vallavanem Tanel Viks ütles täna hommikul, et kõik soovijad peaksid saarele pääsema, sest osa lauljaid tuli juba neljapäeval, enamk tuli reedel hommikuse laevaga.

Kriitiline on pühapäeva pärastlõuna, mil enamik pidulisi hakkab ennast koju sättima. Vormsi vald on tellinud pühapäevaks ühe lisareisi ja see on õhtul kl 21.05 Svibyst Rohukülla. Pühapäeval teeb Ormsö Svibyst Rohukülla kokku viis reisi, esimese kell 11.05 ja viimase 21.05.

Et laulupidu on tasuta, ei ole vallavanemal õrna aimu, kui palju laulupidulisi saarele tuleb. Eelviimasel peol tunamullu Hiiumaal oli pealtvaatajaid tuhatkond. Lauljaid tuleb Vormsile 230 ringis.

Saarte laulupäeva peetakse kuuendat korda. Selle mõtte algatas Eesti üliõpilaste ehitusmaleva (EÜE) taustaga EÜE Väinamere segakoor. Vormsil astuvad üles EÜE Väinamere segakoor, samuti EÜE taustaga Pagana segakoor, Tartu rahvaülikooli ja Eesti rahvusringhäälingu segakoor.

Varem on saarte laulupidu olnud Ruhnus, Vilsandil, Pranglil, Hiiumaa ja Naissaarel.

Kõik üritused on tasuta.

Laulupeo kava

Laupäev

Kl 15. Laulupeotuli saabub Hiiumaalt.

Kl 16. Rongkäik Sviby sadamast lauluväljakule.

Kl 17.30 – 20. Tule süütamine ja laulupidu.

Kl 21– 01. Simman ansambliga Untsakad.

Pühapäev

Kl 11. Puhkpillikontsert “Kõik puhuvad” Krogi no 14 ees.

Kl 13. Laulupeo pidulik lõpetamine ühislaulmisega Krogi no 14 juures.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz