Lääne maavanema kandidaat on Neeme Suur

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Neeme Suur (2)

 

Riigihalduse minister Arto Aas esitas Lääne maavanema kandidaadiks Neeme Suure.

„Neeme Suur on oma maakonnas end juba tõestanud mees, kellel on nii omavalitsuse kui ka maakonna juhtimise kogemus. Neeme Suur aitab ekspertkomisjonis oma kogemustepagasile toetudes ka omavalitsusreformi ette valmistada,” ütles Aas.

Ministri sõnul on maavanema puhul kõige olulisemad koostööoskus ja tegutsemine maakonna kui terviku huve silmas pidades.

Neeme Suur on lõpetanud Eesti maaülikooli loodusvarade kaitse ja kasutamise erialal. Ta on juhtinud Risti valda, olles vallavolikogu liige aastatel 1993-1996, vallavanem aastatel 1996-2002 ja vallavolikogu esimees aastatel 2002-2008. Aastatel 2003-2008 oli Neeme Suur SA Läänemaa Arenduskeskuse juhataja ja 2008. aastal nimetati ta Lääne maavanemaks. Suur oli maavanem kuni 2011. aastani, mil ta valiti riigikogu XII koosseisu.

Seaduse kohaselt nimetab valitsus maavanema ametisse viieks aastaks. Maavanem esindab maakonnas riigi huve, hoolitseb maakonna tervikliku ja tasakaalustatud arengu eest ja juhib maavalitsuse tööd.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
28 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sala kapikas
8 aastat tagasi

kas see neeme olla siis tõesti pede või on tegu kuulujutuga….

Einoh!
8 aastat tagasi

Kas kooseluseaduse läbisurumisest vähe oli?

Ohjah
8 aastat tagasi

Õhukosside ehitaja… ei tea kas teisel katsel näeb tegusid ka????

kodanik
8 aastat tagasi

paraku on nii, et meie riigis on jutuajajaid juhtivatel kohtadel rohkem kui neid kes reaalselt midagi suudavad ära teha. Peaks, oleks , võiks on enim kasutatud verbid säärastel puhkudel. Kui aga riigipalk lõpeb, siis ei suudeta ise mitte ühelgi töökohal hakkama saada, ammugi mitte ise ettevõtet rajada. Seda viimast soovitavad ju meie tipppoliitikud pidevalt töötutele inimestele näiteks. Heast koostöö- ja suhtlemisoskusest on viimaste aastate jooksul saanud hoopis selgrootus (räägin üldisest tendentsist), ehk iga suuna/trendi või instruktsiooniga ollakse nõus, kõigiga sõber jne. Nii ei olegi võimalik midagi reaalselt muuta või ära teha, sest selleks oleks vaja visiooni, julgust ja argumenteeritust. Samuti… Loe rohkem »

Lootusrtikas
8 aastat tagasi

Loodan, et ta paneb rongid liikuma.

Mnjah:)
8 aastat tagasi

Kui mees vahetab pidevalt oma tegevusi ilma tulemust saavutamata siis on tavaliselt tegemist saamatusega või lihtsalt suust sooja õhu väljaajamisega. Suur rätsep, Suur mõisavalitseja ehk mida sa sinna Riigikogusse siis läksid kui nüüd tagasi igatsed?Tegelikult oleks Läänemaale vaja kohalikku uut noort tegusat tegijat, kes on poliitika pornost läbi imbumata ja pea värskeid mõtteid täis. Kahjuks ei suuda valitsev koalitsioon aru saada tulevikku suunatud tegevustest ja topivad maavanemaks selgrootuid tegelasi.

vanamees
8 aastat tagasi

Parim valik

...
8 aastat tagasi

Neeme hakkab jälle Ristile väravat tegema.

Hea valik
8 aastat tagasi

Kohalik inimene ja tunneb asja. Väga hea valik ja jõudu tööle.

Tegelikult
8 aastat tagasi

Loodame, et ära ei lähe jälle poole pealt. Tuleks ikka ametiaja lõpuni vastu pidada.