6

Galerii: Võidutule toomine Haapsalus

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Jaanilaupäeva hilisel pärastlõunal jõudis võidutuli Hiiumaa paraadilt Haapsallu, kus kaitseliitlaste toodud tõrvikust said Läänemaa vallavanemad ja Haapsalu abilinnapea ning kõik teised soovijad süüdata tõrviku, et viia see oma kodukohta jaanitule süütamiseks. Haapsalu võidutule tseremoonial osalesid ka relvavennad Poolast. Vihma sadas lahinal.

Fotod: Arvo Tarmula

võidutuli jaanipäev 01 võidutuli jaanipäev 02 võidutuli jaanipäev 03 võidutuli jaanipäev 04 võidutuli jaanipäev 05 võidutuli jaanipäev 06 võidutuli jaanipäev 07 võidutuli jaanipäev 08 võidutuli jaanipäev 09 võidutuli jaanipäev 10 võidutuli jaanipäev 11 võidutuli jaanipäev 12 võidutuli jaanipäev 13 võidutuli jaanipäev 14 võidutuli jaanipäev 15 võidutuli jaanipäev 16 võidutuli jaanipäev 17 võidutuli jaanipäev 18 võidutuli jaanipäev 19 võidutuli jaanipäev 20 võidutuli jaanipäev 21 võidutuli jaanipäev 22 võidutuli jaanipäev 23 võidutuli jaanipäev 24 võidutuli jaanipäev 25 võidutuli jaanipäev 26 võidutuli jaanipäev 27 võidutuli jaanipäev 28 võidutuli jaanipäev 29 võidutuli jaanipäev 30 võidutuli jaanipäev 31 võidutuli jaanipäev 32 võidutuli jaanipäev 33

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Lugupeetud Eesti Vabaks
Lugupeetud Eesti Vabaks
Demokraatia demokraatiaks, kuid tasuks veel kord lugeda läbi kommenteerija “Üksuste ülem” kommentaar. Kas see on seisukoha omamine ? “Koogutamine”, “Kirikukorra neegrid”, “Talupoegadele luled pihku ja need läksid muusika saatel ennaste segi kammima” jne. Ja kui sellisele kommentaarile vastatakse, siis järgmine kommenteerija näeb selles totalitaarühiskonna ilminguid. Mis aga puudutab Jaanituld, siis: Pärast iseseisvuse taastamist on võidutuli taas võidupüha tähistamise üks osa. Esialgu süüdati võidutuli 23. juuni hommikul paraadi asupaigas Vabadussõja ausamba jalamil, kuid 2003. aastast sünnib võidutuli juba kahest eraldi leegist: muinas- ja mälestustulest. Muinastule süütavad paraadi toimumiskohas noorkotkad 22. juuni õhtul iidse tulevibu abil. Mälestustuli saab alguse samal päeval Eesti… Loe rohkem »
eesti vabaks
eesti vabaks

Armas eeskõnelejad. Miks kakelda omavahel ? Meid on niigi siin nii vähe järgi jäänud. Nagu mingi seltskond siin teistsugust seisukohta omab siis tuleb ta kohe arsti juurde saata et see tema vaimusünnitised kohe ära nulliks ja tablettide abil õieti mõtlema õpetaks. Kui nii siis on tegemist totalitaar ühiskonnaga. Aga meil pidi olema demokraatliku riigiga või kuidas. Teisalt tõsi ta ju on et Lehola Lembitu poleks osanud uneski näha et tänapäeva Jaanituli Tori kiriku altaril põlema pannakse ja kõik sed omaks pevad.

Üksuste ülem
Üksuste ülem

Distsipliiniga oli kõik paigas. Kõik teadsid kellele alluda ja kelle poole koogutada. Kirikukorra neegrid pidasid jutluse ära. Võim jaotas talupoegadele luled pihku ja need läksid muusika saatel ennaste segi kammima. Kui kaitseliit meid sama moodi edasi kaitseb kui seni siis jäävad 50 aasta pärast järgi vaid varemed.

suur
suur

patrioot hoiab lapse asemel lippu

Küsimus
Küsimus

Segikamminud tibla on üles ärganud. Kord on ta “Üksuste ülem”, kord teise nimega, kuid sisu ikka üks- Kaitseliit, Kirik, Varemed, Koogutamine, Allumine… Ei mingit fantaasiat. Ja üldse, kas arstil oled käinud ? Tundub, et viimane aeg on käes. Tänan.

Üksuseülematele!
Üksuseülematele!

Palun leppige kokku, et mehed kannavad vormiriideid ühte moodi – vastasel korral on olenemata EKV ilusast vormist tegu mingi santlaagriga! Tegu on siiski paraadüritusega, kus rahvale näidatakse KL pidulikku poolt. See, et asi on vabatahtlik, ei tähenda, et see meeskond peaks seal nagu kitkutud kanakari välja nägema. Ühtne vormiriietus ja käitumine näitab üksuse ühtsust ja distsipliini!

wpDiscuz