Läänemaa JK Haapsalu võitis võõrsil 3:1 Saaremaa JK AameraaSi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Viis mängu ilma võiduta olnud Läänemaa JK Haapsalu läks saarele võidujanuliselt. Koosseis oli hea, meeskonnavaim suurepärane ning vastase asukoht 10. tabelireal lõi head eeldused potentsiaalseks võiduks.

Mängu avapoolaeg möödus aga raskelt. Ei kohanetud äsja enne mängu alla sadanud vihmast tingitud libeda ja pisut konarliku väljakuga, mis raskendasid palli kontrollimist ja veeretamist. Samas ei suudetud ka kahevõitlustes ja pallita mängus piisavalt indu näidata. Mängu esimene värav jäi siiski Läänemaa JK Haapsalu lüüa.

Vladislav Šikirjavõi triblas karistusala lähistel mööda ühest vastaste kaitsjast ja seejärel saatis järgmise kolme kaitsja vahelt palli terava löögiga väravasse.

Ka saarlastel olid oma võimalused. Kõige enam ohustati läänlaste väravat nurgalöökidest, kus oldi raskustes vastaste suurte ja pikkade kaitsjatega. Enne poolaja lõppu saadi ka viigivärav: Läänemaa kaitseliin hindas vastaste pikka palli liini taha valesti ja AameraaSi ründaja kasutas tekkinud võimaluse suurepäraselt ära, lüües palli karistusala joonelt täpselt värava nurka.

Vaheajal oldi pisut ehmunud, kuid treener Priit Adamsoni sõnad äratasid Läänemaa mängijate seas lootused ja teine poolaeg oli võrreldes esimesega nagu öö ja päev. Juba teise poolaja avavilest lükkasid läänlased muljetavaldavalt söötu ja kombineeriti väljaku viimaselt kolmandikult vastaste jaoks ohtlikult. Ei läinud palju aega, kui Läänemaa jälle juhtis: Aare Avila andis vasakult äärelt läbisöödu Kristo Linderile, kes vasaku jalaga peaaegu kümnelt meetrilt palli AameraaSi väravavahist mööda saatis. Saarlased üritasid rünnakuid alustada pikkade pallidega, kuid ka nendega läänlastel teisel poolajal enam raskusi ei tulnud. 3:1 värav kinnitas Läänemaa üleolekut: Kristo Linder andis täpse söödu kaitseliini taha ja esimese värava autor Vladislav Šikirjavõi pettis esmalt väravavahi löögipettega ja seejärel saatis palli tühja väravasse.

Tegu oli ka tõenäoliselt selle hooaja viimase mänguga poolkaitsja Rener Uibopuu jaoks, kes asub kuu lõpus Eesti kaitseväkke teenima. Uibopuu, kes meeskonna kaptenina platsile viis, tervet mängu aga kaasa ei teinud, kuna sai juba esimese poolaja lõpusirgel vastase tugeva täklingu tagajärjel õrnalt vigastada.

Oma esimese mängu pärast nelja aastat Läänemaa JK Haapsalu särgis tegi poolkaitsja Kevin Ivo Ideon. Ideon mängis kaasa kõik 90 minutit ja jättis endast meeskonnakaaslastele ja treenerile väga soliidse mulje.

Läänemaa JK Haapsalu eest mängisid Hendrik Siht, Bert Rotberg, Marek Korpe, Talis Tamm, Tarvo Manni, Leonid Bragin, Kevin Ivo Ideon, Rener Uibopuu, Kristo Linder, Aare Avila, Vladislav Šikirjavõi, Taago Kruuspan ja Kristjan Koppel.

Järgmine mäng toimub 4. juulil, kui Haapsalu linnastaadionil võõrustatakse Lihulat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments