Koolitunnis suhete klaarimine lõppes kriminaalmenetlusega

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalu ühe alaealise kooliõpilase E.V suhtes algatatud kriminaalmenetlus lõppes 60 tunni üldkasuliku tööga, perekond peab tasuma 144 eurot menetluskulu ja 25 eurot kannatanu ravi eest.

E.V suhtes algatatud kriminaalasi sai alguse läinud aasta 10. detsembril seitsmenda koolitunni ajal Haapsalus ühe kooli kunstiõpetuse klassis. Mingil põhjusel lõi üks kaasõpilane teisele õpilasele isetehtud puukurikaga vastu pead. Selle järel sekkus ka E.V, kes lõi kannatanut veel sirbikujulise puidust esemega, nii et viga said käelaba ja selg.

Selline tegu on kvalifitseeritav kriminaalkuriteo, kehalise väärkohtlemisena.

Tüli jätkus nädal hiljem ja taas kunstiõpetuse klassis. Siis lõi E.V kannatanule rusikaga vastu pead, tekitades parema oimu piirkonda muhu.

E.V tunnistas end kuritegudes süüdi osaliselt ja kahetses oma käitumist. Ta rääkis uurijale, et kannatanust kaasõpilane ise kiusab ja norib tüli.

E.V arvas, et tema käsi võis kannatanu pead tabada, kui ta püüdis oma kunstiõpetuse tööd kannatanu käest ära tõmmata.

Prokurör juhib oportuniteedimääruses tähelepanu asjaolule, et isiku kahtlustamiseks KarS § 121 järgi, s.o kehalise väärkohtlemise toimepanemises on tähtis, et vägivalda kannatanud inimene tundis füüsilist valu. Tähtis ei ole, kas valutunne tekitati löömise, tõukamise vm tegevusega.

Kriminaalasjas kogutud tõendid lubasid uurijal siiski arvata, et E.V kasutas kaasõpilase suhtes sellist füüsilist vägivalda, mis põhjustas kannatanule füüsilist valu ja E.V käitumine kvalifitseerus kriminaalasjas kehalise väärkohtlemisena.

Kahe sellise teise astme kuriteo eest võib määrata rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse, sellest aastast kuni üheaastase vangistuse.

Prokurör leidis, et E.V suhtes ei ole vaja rakendada kriminaalkaristust ja kriminaalmenetlus lõpetati.

E.V-l tuleb tänavu oktoobriks teha 60 tundi üldkasulikku tööd, lapsevanemail tasuda kannatanu raviraha ja kriminaalasja menetluskulu kokku 169 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tanel
8 aastat tagasi

ja selleks,et varas saaks kriminaalsüüdistuse peab ahju olema 201 eu ,NO TULE TAEVAS APPI pole siis ime kah miks vargad nii usinad on kõike laiali vedama.

sulle
8 aastat tagasi

selle juttu võiks sulle ühte kohta kandideerida

kuli
8 aastat tagasi

Vau.Selle uudise võiks kuskile kandideerima panna.169 eur-i ja ületas uudisekünnise kusjuures tegemist krimiasjaga.

Haha
8 aastat tagasi

Sanaka elu