0

Ämaris algab suur õhuväeharjutus

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

USA hävitajad Ämaris. Foto kaitseministeerium (2)

USA hävitajad Ämaris. Foto: kaitseministeerium

Täna ja homme on Läänemaa piiril Ämari lennuväljal suur õhuväeharjutus BRTE XXI, mille eesmärk on Eesti, Läti ja Leedu õhuturbes osalevate lendurite koostöö harjutamine Balti riikide ja Soome õhuvägedega.

Õhuoperatsioone juhitakse nii õhuoperatsioonide juhtimiskeskusest Ämaris kui ka harjutusega seoses Eesti õhuruumis viibiva NATO lennupõhise eelhoiatuse ja õhuruumi juhtimise süsteemi lennuki (AWACS) pardalt. Harjutuse käigus rünnatakse ka maapealseid sihtmärke kaitseväe keskpolügoonil.

Täna kella 11-13 saabuvad Ämari lennubaasi harjutusel osalevad lennukid. Plaani kohaselt peaksid maanduma Suurbritannia ja Itaalia hävitajad Eurofighter Typhoon, Soome hävitajad F-18, Leedu transpordilennuk C-27, Saksa ründelennukid Panavia Tornado ning NATO AWACS lennuk E-3. Kohal on ka NATO Õhuväejuhatuse Ülem kindral Frank Gorenc.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz