Haapsalu graafilise disaini festival kuulutas välja võitjad

Kaie Ilves

kaie@le.ee

HGDF-2015-nominendid

Täna Haapsalus avatud graafilise disaini festivalil kuulutas festivali kuraator Marko Kekishev välja Eesti parimate kultuuriplakatite autorid. Kümme Eesti parimat kultuuriplakatit valis žürii välja 20 nominendi seast. Žürii liige Mart Andersoni sõnul valiti kümme paremat välja nagu koolis: iga žüriiliige pani plakatitele hindeid ühest viieni. Enim punkte saanud plakatid võitsid.

"Taseme poolest võiksid kõik julgesti osaleda maailma konkurssidel," ütles Anderson.

Kümne parima vahel žürii vahet ei teinud, festivali täht aga on Margus Tamm, kelle plakat pälvis kõikidelt hindajailt maksimumpunktid. Festivali ühtekokku 80 kultuuriplakatist koosneva ekspositsiooni seas on kuus Tamme plakatit.

Eesti parimate kultuuriplakatite loojad on Stuudio Le 60, Martin Rästa, Brit Pavelson, Martin Eelma, Margus Tamm, Martin Pedanik, Dmitri Makonnen, Marko Kekishev, Johann Kabonen, Aku & Ryan Chapman.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments