0

Pitsikeskus sai Alveri auhinna kätte

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Eile andis Haapsalu linnapea Urmas Sukles Haapsalu pitsikeskusele üle Hans Alveri auhinna: klaasikunstnik Helena Kreemi kaks klaaspasta– ehk påte de verre tehnikas vitraaži.

Pitsikeskuse perenaine Mirje Sims lubas, et lähiajal hakkavad vitraažid ehtima pitsikeskuse akent, nii et neid on näha ka tänavalt.

Hans Alveri auhinda antakse välja 1989. aastast, 1996. aastast annab seda välja  Haapsalu linnavalitsus. Auhinna pälvivad linnakodanikud või organisatsioonid, kes on möödunud aasta jooksul kaasa aidanud Haapsalu linna kaunimaks muutmisele.

Haapsalu pitsikeskusele on Alveri auhind juba kolmas järjestikune kõrge tunnustus. Keskus pälvis hiljaaegu siseministrilt „Regionaalmaasika” auhinna ja rahvakultuuri sihtkapitali aastapreemia.

Pitsikeskus tegutseb Haapsalus Karja tänavas 2014. aasta veebruarist.

Fotod: Arvo Tarmula

alveri-preemia-pitsikeskuses-1 alveri-preemia-pitsikeskuses-2 alveri-preemia-pitsikeskuses-3 alveri-preemia-pitsikeskuses-4 alveri-preemia-pitsikeskuses-5 alveri-preemia-pitsikeskuses-6 alveri-preemia-pitsikeskuses-7 alveri-preemia-pitsikeskuses-8 alveri-preemia-pitsikeskuses-9 alveri-preemia-pitsikeskuses-10        

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz