Pitsikeskus sai Alveri auhinna kätte

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 20

Eile andis Haapsalu linnapea Urmas Sukles Haapsalu pitsikeskusele üle Hans Alveri auhinna: klaasikunstnik Helena Kreemi kaks klaaspasta– ehk påte de verre tehnikas vitraaži.

Pitsikeskuse perenaine Mirje Sims lubas, et lähiajal hakkavad vitraažid ehtima pitsikeskuse akent, nii et neid on näha ka tänavalt.

Hans Alveri auhinda antakse välja 1989. aastast, 1996. aastast annab seda välja  Haapsalu linnavalitsus. Auhinna pälvivad linnakodanikud või organisatsioonid, kes on möödunud aasta jooksul kaasa aidanud Haapsalu linna kaunimaks muutmisele.

Haapsalu pitsikeskusele on Alveri auhind juba kolmas järjestikune kõrge tunnustus. Keskus pälvis hiljaaegu siseministrilt „Regionaalmaasika” auhinna ja rahvakultuuri sihtkapitali aastapreemia.

Pitsikeskus tegutseb Haapsalus Karja tänavas 2014. aasta veebruarist.

Fotod: Arvo Tarmula

alveri-preemia-pitsikeskuses-1 alveri-preemia-pitsikeskuses-2 alveri-preemia-pitsikeskuses-3 alveri-preemia-pitsikeskuses-4 alveri-preemia-pitsikeskuses-5 alveri-preemia-pitsikeskuses-6 alveri-preemia-pitsikeskuses-7 alveri-preemia-pitsikeskuses-8 alveri-preemia-pitsikeskuses-9 alveri-preemia-pitsikeskuses-10        

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments