Läänemaal algab sõjaväelogistikute väliharjutus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Logistikaõppus Kiltsi lennuväljal märtsis 2012. Foto: Arvo TarmulaLogistikaõppus Kiltsi lennuväljal märtsis 2012. Foto: Arvo Tarmula

Homme algab Kiltsi lennuväljal kaitseväe toetuse väejuhatuse logistikapataljoni väliharjutus "Roolivõim 2015", kus sõjaväelogistikutest ajateenijad harjutavad erinevaid logistikaalaseid tegevusi.

Õppus kestab 10.-17. aprillini ning selle raames harjutatakse näiteks ümberpaiknemise, motoriseeritud rännaku ning erinevate veooperatsioonidega kaasnevaid protseduure ja drille. "Roolivõimust" võtavad osa logistikapataljoni ajateenijad ning enamus pataljoni kaitseväelastest.

Logistikapataljoni sõidukite kolonnid liiguvad Ämarist Kiltsi lennuväljale 10. aprillil ajavahemikul 8.30-15.30. Kokku osaleb õppusel ligi 80 ühikut tehnikat, mis liiguvad õppusealale kuni kümne masina suurustes gruppides. Kolonnid sõidavad maanteel kiirusega 70 kilomeetrit tunnis või vastavalt kiirusepiirangutele. Liikumine toimub taktikalise rännaku vormis.

Logistikapataljon on kaitseväe toetuse väejuhatuse allüksus, mille peamisteks ülesanneteks on väeüksuse rahu- ja sõjaaja allüksuste ettevalmistamine, reservüksuste formeerimise läbiviimine, väeüksuse lahinguvalmiduse tagamine ja kaitseväe väe- ja struktuuriüksustele logistilise toetuse osutamine. 2015. aasta märtsis kolis seni Tallinnas paiknenud logistikapataljon Ämari linnakusse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
militarist
9 aastat tagasi

Sõjaväel on võimekus ka rünnata teist riiki, rääkimata oma riigi kaitsmisest. Kaitsevägi kaitseb ainult oma riigi piires sissetungi puhul.

veebel
9 aastat tagasi

Eestis pole sõjaväge,on ainult nutune kaitsevägi

ajateenja
9 aastat tagasi

sõjavägi on teise sõnaga kaitsevägi

küss
9 aastat tagasi

Mis vahe on sõjaväel ja kaitseväel?

jeh
9 aastat tagasi

Tubli, urmas lauri, eestil nüüd lõpuks sõjavägi kaitseväe asemel.