Verekeskus kutsub Haapsalu kutsehariduskeskuse doonoripäevale

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Regionaalhaigla verekeskus ootab kõiki terveid ja abivalmis täisealisi inimesi Haapsalu kutsehariduskeskuse doonoripäevale 15. aprillil kell 11.00-15.00. Verd saab loovutada kooli saalis Ehitajate tee 3, Uuemõisa.

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18–60 eluaastat, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta. Verekeskus julgustab doonoreid verd loovutama regulaarselt, kolm-neli korda aastas.

Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada.

Lisainfot saab verekeskuse uuenenud kodulehelt www.verekeskus.ee ja Facebooki fännilehelt “Doonorid ja Sõbrad”.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments