PKC Haapsalu tehas töötab juuni lõpuni

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

pkc lauri rohtoja foto: arvo tarmula

PKC Haapsalu tehas töötab juuni lõpuni, ütles PKC Eesti juht Lauri Rohtoja (fotol).

„PKC Haapsalu tehase tootmistegevuse lõpetamine oli planeeritud märtsi lõppu, kuid saame arvatavasti kuni juuni lõpuni pakkuda tööd veel ligi 100-le Haapsalu tehase töötajale,” ütles Rohtoja Lääne Elule.

„Neist pooled töötavad Haapsalu tehases ja pooled lähevad appi meie kolleegidele PKC Keila tehasesse,” Rohtoja.

Rohtoja ütles, et Keilasse tööle käimiseks on korraldatud töötajate jaoks ka transport.

„Tehase sulgemine lükkub juunikuusse, mil viiakse viimased osad sisseseadest Keila ja Leedu tehastesse,” kinnitas Rohtoja.

PKC teatas Haapsalu tehase sulgemisest mullu augustis. Juhtmeköidiste valmistaja oli seni Haapslau suurim tööandja. Suurem osa tehas etöölistest on praeguseks koondatud.

„PKC Eesti Haapsalu tehase sulgemise tõttu on koondatud 175 töötajat, viimased 97 töölepingut lõpetame arvatavasti juunis,” kommenteeris Rohtoja.

„Loodame, et kõik Haapsalu tehase töötajad leiavad endale kiiresti sobiva töökoha, oleme püüdnud neile seejuures korraldatud nõustamiste ja tööpakkumiste vahendamisega ka abiks olla,” lisas ta.

Rohtoja märkis, et 28 Haapsalu tehase töötajat jätkab oma töölepingut PKC Eesti Keila tehases.

„Väärtustame oma Haapsalu kolleegide töökvaliteeti, oskuseid ja töötahet väga kõrgelt, seega oleme jätkuvalt Haapsalu tehase töötajate sooviavaldustele avatud, samas mõistame, et alati ei sobi elukorraldusega pika vahemaa tagant tööl käimine,” kinnitas Rohtoja.

PKC tegutseb Haapsalus rendipinnal. Läänemaa Arenduskeskuse juhi Andres Huule andmeil on kolm välismaist ettevõtet kaalunud tehase kasutusele võtmist.

Kuidas edeneb Keila tehase ümberkujundamine regionaalseks arenduskeskuseks?

„Oleme Keila tehases arendamas üha rohkem insenerivaldkonna teenuseid – vastutame PKC grupi uute toodete juurutamise eest Euroopas ja Brasiilias. Samuti kasvab Keila tehase tähtsus kogu grupi IT-tugiteenuste arendamisel ning lisandunud on ka hinnaarvestuse meeskond, kes pakub toodete hinnapakkumise teenust Euroopa ja Brasiilia üksustele,” kommenteeris Rohtoja.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Teadja
9 aastat tagasi

Móistlik tegu ,Lääne Elu,et solvava kommentaari eemaldasid.

Lõvi+Leo
9 aastat tagasi

parem õudne lõpp kui lõputu õudus…

Sass
9 aastat tagasi

Mingi tühi plära.

See on
9 aastat tagasi

…kurb küll,kui nad ära kolivad. Sest seal oli hea söökla,kust ka lähedal olevad inimesed suppi said…