Lihula paneb tuuleveskile katuse peale

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lihula tuuleveski. ERAKOGU

Läinud nädalal algasid Lihula linnusemäel asuva vana tuuleveski renoveerimistööd. Praeguseks on veski sisse ehitatud tellingud ja veski ise saanud peale esimesed sarikad ning sarikapärja.

Lihula vallavalitsuse arendusnõuniku Margus Källe sõnul on tööd algusjärgus. Selle aasta sees tahetakse valmis ehitada kattealus ja katusekonstruktsioonid, hiljem ajutine katus, et kaitsta veskit ilmastikuolude eest ja peatada müüride lagunemine.

Lihula vallavanem Varje Ojala-Toos ütles, et edaspidi on kavas konserveerida ka veski müürid, kuhu on tekkimas augud. Veski katuse jaoks sai vallavalitsus 5000 eurot muinsuskaitse toetust, millele lisab ise juurde viiendiku.

Peale tuuleveski katuse toetas muinsukaitse 10 000 euroga Lihula mõisa peahoone vestibüüli ja kõrvalruumi lae restaureerimist, kuhu vald lisab samuti viiendiku. Ka lae restaureerimine on alanud.

„Tuleb korda teha, et pähe ei pudiseks,” ütles Ojala-Toos.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
tt
9 aastat tagasi

Hea tegu, Veel säilinud lossimüür tuleks samuti katta varikatusega. See müür on ikka igati ehe ajaloomälestus, mitte taastatud ersats.