Sotsiaalmaja kutsub abilisi pimedatele raamatuid sisse lugema

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalus elava pimeda kirjaniku Anni Oraveeri ja vabatahtlike abiga on sisse loetud seitse raamatut, mis täiendavad nüüd Eesti pimedate raamatukogu.

Eelmise aasta sügisel kohtus Haapsalu sotsiaalmaja kohvikus Anni Oraveer nelja vabatahtlikuga: Maire Uuseni, Ulvi Maiste, Serli Küünarpuu ja Jana Harnakuga, kes olid valmis oma aega ja energiat panustama pimedate elu rikastamiseks ning heliraamatukogu täiendamiseks.

Anni Oraveeri eestvedamisel asuti raamatuid sisse lugema. Salvestatud on juba seitse raamatut, mis lähevad
Tallinna pimedate raamatukokku laenutamiseks.

Heliraamatuid valmistatakse nägemispuude või mõne muu tavakirjas teksti lugemist takistava puude, häire või haigusega inimesele vastavalt autoriõiguse seadusele (paragrahv 19).

Haapsalus sisse loetavad heliraamatud toimetavad Tallinnas elav pime arvutiõpetaja Artur Räpp ja pime arvutihuviline Reet Kaljula Kehtnast.

Raamatute sisselugemine jätkub ja praegustele vabatahtlikele ettelugejatele lisaks ootame kaasa lööma ka uusi ettelugejaid.

Andke endast teada e-posti aadressil info@sotsmaja.ee või telefonil 473 5060 (Haapsalu sotsiaalmaja).

Haapsalu sotsiaalmaja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments