0

Läänemaal oli täna erakordselt soe ilm

Avatar

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

kevadFoto: Arvo Tarmula

 

Täna mõõtis ilmavaatleja Ilmar Öövel Lääne-Nigula vallas Uugla külas Veskimäe talus kell 2 päeval 10 kraadi sooja.

Öövli sõnul on nii kõrged temperartuurid väga ebatavalised.

„Nii sooja veebruarit ja märtsi ei mäleta küll,“ ütles Öövel.

Veebruaris mõõtis Öövel oma koduhoovis  8. veebruaril 9 soojakraadi, 10. ja 11. veebruaril vastavalt 7,5 ja 7 soojakraadi. Öövli hinnangul on Haapsalus kõigil neil päevadel olnud soojem, kui tema kodus.

1967. aastast ilma vaadelnud öövel ütles vanade andmete põhjal, et sarnaselt soe veebruar oli viimati 1989. aastal, kui 24. veebruaril mõõtis temperatuuriks 9,3 kraadi. Vahepealsed talved on olnud kõik külmemad.

Öövli sõnul ilmad nii soojaks, kui praegu on, ei jää. Tema ennustuste kohaselt tuleb veel külma ja lund. 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz