1

Galerii: Armeenia parlamendi asespiiker külastas Haapsalut

Avatar

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

Eile külastas Haapsalut Armeenia parlamendi asespiiker Edward Sharmazanov. Koos Eesti-Armeenia seltsi, pappiga Riiast ja Balti riikide konsulitega viis Sharmazanov Hedwig Bülli aumärgile (hatskarile) lillepärja ning külastas hoolekande keskust.

Sharmazanov saabus Haapsalusse suure üheksasse autosse mahtuva delegatsiooniga. Asespiiker rääkis, et seoses 100 aasta möödumisest Armeenia genotsiidist Ossmani võimu all käis ta Tallinna Rahva Raamatukogus avamas näitust maailma pressi kajastustest Armeenia genotsiidist ning tuli Haapsalusse au avaldama Hedwig Bülli mälestusele. Hedwig Büll oli Haapsalus sündinud missionäär, kes päästis Armeenia genotsiidi ajal tuhandeid orbe.

Nüüd hoolitseb Eesti – Armeenia selts Haapsalu hoolekande keskuse laste eest, tuues vähemalt korra kolme kuu jooksul kastidega puuvilju ning varustades lapsi riideesmete, jalatsite ja seljakottidega. Ka sel korral ilmusid hoolekande keskuse eeskotta kastid apelsinide, õunte ja banaanidega. „Abistajaks on Armeenia seltsi juhatuse esimees ja Armeenia restorani juhataja,” rääkis hoolekande keskuse juhataja Peeter Alegand. Tema sõnul on Armeenia ise üks väheseid riike, kus ei ole lastekodusid.

Asespiiker viibib Baltiriikides kokku 7 päeva ja on siin Läti, Leedu ja Eesti asespiikrite küllakutsel.

Fotod: Arvo Tarmula

armeenia01 armeenia03 armeenia04 armeenia05 armeenia06 armeenia07 armeenia08 armeenia09 armeenia10 armeenia11 armeenia12 armeenia13 armeenia14

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Muhamaaad
Muhamaaad

Ma mõtlesin, et mingi kaukaasia mafia kokkutulek on Statoilis, Mustad maasturid, kahtlased mantlitega tõmmud mehed mingit koosolekut pidamas 🙂

wpDiscuz