Rahandusministeerium toob eurotoetuse info haapsallastele koju kätte

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

struktuuritoetus

Neljapäeval, 12. märtsil toimub rahandusministeeriumi eestvedamisel Euroopa Liidu eelarveperioodi 2014–2020 struktuuritoetuste võimalusi tutvustav infopäev Haapsalus. Kohal on ministeeriumite esindajad, kes tutvustavad toetusvõimalusi eri valdkondades.

„Aastast 2004 on Euroopa Liit investeerinud Lääne-, Hiiu- ja Saaremaa elu elavdamisse 145,7 miljonit eurot struktuuritoetusi, millele on riigi ja toetuse saaja panusena lisandunud 56 miljonit eurot,“ selgitas rahandusministeeriumi riigieelarve osakonna juhataja asetäitja Kadri Tali.

Euroopa Liidu struktuuritoetuste abiga on Lääne-, Hiiu- ja Saaremaal sarnaselt teistele piirkondadele investeeritud eelkõige baastaristu väljaarendamisse.

Läänemaa 643 projekti on saanud ligi 41,1 miljonit eurot struktuuritoetust, millele on riigi ja toetuse saajate omapanusena lisandunud veel 17,6 miljonit eurot. Kõige rohkem toetusraha on investeeritud joogivee- ja kanalisatsioonisüsteemide arendamisse. Toetusega on Läänemaale loodud terviseedenduse ja rehabilitatsiooni kompetentsikeskus, rekonstrueeritud riigile kuuluvaid väikesadamaid ja Haapsalu promenaad.

Käesoleval perioodil saab Eesti kolmest ühtekuuluvuspoliitika fondist ehk struktuurivahenditest – Euroopa sotsiaalfondist (ESF), Euroopa regionaalarengu fondist (ERF) ja ühtekuuluvusfondist (ÜF) toetusi kokku 3,5 miljardit eurot kuni aastani 2020. Selleks, et rahastust leiaksid head ja Eesti arengusse panustavad ettevõtmised Eestis, korraldab rahandusministeerium koostöös valdkondlike ministeeriumidega eurotoetuse infotuuri seitsmes linnas üle Eesti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments