0

Ilmateenistus: Pärast homset läheb ilm kuivaks

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

IlmKaart: Riigi Ilmateenistus

Eesti ilma homme veel pilvisemana hoidev madalrõhulohk kaugeneb meist ida-kirde suunas ning järgnevatel päevadel hakkab meie ilma kujundama Skandinaavia kohal tugevnenud kõrgrõhkkond, teatas ilmateenistuse sünoptik Silve Grabbi-Kaiv.

Homme päeval põhjakaarde pöörduv tuul avab tee Eesti kohale kanduvale jahedamale ja kuivemale õhumassile, mistõttu järgnevatel päevadel pole sadu oodata. Päike tõstab päevased temperatuurid jätkuvalt plusspoolele, kuid öösiti tuleb arvestada miinuskraadidega.

Kolmapäeval (11. märtsil) jääme üle Soome itta liikuva ja täituva madalrõhuala lõunaserva. Öö on olulise sajuta, päeval sajab kohati vähest vihma, õhtul Kirde-Eestis ka lörtsi. Öösel puhub edela- ja läänetuul 5-11, öö hakul saartel ja rannikul puhanguti 15-18 m/s, päeval jooksul pöördub tuul põhja poolt alates põhjakaarde veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 0..+3, päeval +3..+8°C.

Neljapäevaks (12. märtsiks) on Lõuna-Rootsist kõrgrõhuala kese jõudnud Lõuna-Soome kohale. Eesti jääb selle lõunaserva. Öösel võib Ida-Eestis veel kohati veidi vihma ja lörtsi sadada, kuid päev on sajuta. Puhub mõõdukas põhja- ja kirdetuul. Õhutemperatuur on öösel 0..-4, päeval +1..+6°C.

Reedest teisipäevani määrab meie ilma seesama kõrgrõhuala. Püsib peamiselt selge sajuta mõõduka idakaare tuulega ilm.

Reedest (13. märtsist) kuni pühapäevani (15.  märtsini) oleme kõrgrõhuala lõuna-, seejärel idaservas. Ilm on sajuta. Puhub mõõdukas kirde- ja idatuul. Õhutemperatuur on öösel -6..+1, päeval +2..+6°C, pühapäeval kohati paari kraadi võrra kõrgem.

Esmaspäeval (16. märtsil) ja teisipäeval (17. märtsil) on meil kõrgrõhkkonna lääneservas jätkuvalt sajuta ilm. Puhub mõõdukas või nõrk kagu- ja idatuul. Õhutemperatuur on öösel -4..+2, päeval +4..+10°C.

Foto: Riigi Ilmateenistus

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz